Kryštof a sklenice sardinek made in Lucerna


Přeplněná Lucerna a několikasethlavá smečka lidí, proměněných téměř v divou zvěř chránící tvrdě své teritorium (rozuměj výhled k pódiu) – tak vypadala atmosféra na včerejším koncertu v Lucerna Music Baru. Skupina Kryštof předvedla velice příjemné vystoupení, které dává tušit, že její nadcházející koncert ve Státní opeře by se mohl stát jednou z nejlepších hudebních událostí letošního podzimu.

Kryštof má za dobu své existence na kontě spoustu hitů a patří k nejoblíbenějším skupinám u nás. Lví podíl na tom má osoba frontmana Richarda Krajča, který je tak trochu renesanční člověk, talentovaný herec i zpěvák, který má schopnost vytvořit nejeden hit, což dokazuje nejen stále větší základna fanoušků, ale i mnoho hudebních cen. Kryštof, to je ale souhra více hudebníků; Evžen Hofmann (kytara), Nikolaj Atanasov Arichtev (baskytara), Jakub Dominik (bicí), a hodně výrazná je v některých písních i dechová sekce: Ondřej Kyjonka (trombón), Nikolas Grigoriadis (trumpeta), Nikos Petros Kuluris (saxofón), a zvukově to prostě ladí.

Koncert v LMB začínal oficiálně ve 21 hodin, Kryštof se dostal na pódium po půl desáté, což bylo dobře, jelikož zatím stihla přítomné naladit předkapela a navíc se v té době zmenšovala fronta u vchodu.

Energie od začátku až do konce
Kryštof vkročil na scénu energicky s Obchodníkem s deštěm a ve stejném tempu a elánu vytrval po celou dobu, ba co víc, zdálo se, že s každou další písní nabírají členové skupiny další a další energii. Po celý koncert skákali a pohybovali se po pódiu, sem tam proložili vystoupení i nějakým tanečkem. Přeplněný sál to nadšeně podporoval tleskáním i zpěvem. Zazněla většina známých skladeb, jako jsou Lolita, Rubikon, Zrcadlení nebo Kosmoshop. Skladbou písní se koncert stal menším průřezem úspěšnou kariérou několika posledních let, od doby, kdy v roce 2001 prorazili do světa showbussinesu albem Magnetické pole.

Mimochodem frontman Richard Krajčo velmi zaujal svým zajímavým tričkem, které vyjadřovalo jeho postoj k bulvárním médiím.

Když ve 22:42 spustili Atentát, na který beztak všichni nedočkavě čekali, doprovázel je zpěvem snad každý v klubu. Tato píseň také sklidila největší ovace. Ke konci koncertu zahráli Ženy, aby pak skončili tak, jak začali, Obchodníkem s deštěm, ale v akustické verzi. Na úplný konec ještě zahráli jednu z bonusových písní alba Poločas, Jízda v protisměru.

Úspěšný Atentát

Skupina předvedla velice svěží a příjemný výkon. „Kryštofové“ jsou v plné síle a připraveni předvést ve Státní opeře velkolepou show. Uvidíme, jak vše dopadne.

Břitva jménem jazyk však nemůže zůstat nečinná. Snaha na všem „vytřískat“ co nejvíc zkrátka zase jednou u někoho zvítězila. Už u vchodu jsem zaslechla, že se objevily falešné lístky. Jak se říká, na každém šprochu pravdy trochu, a situace uvnitř klubu napovídala, že tentokrát té pravdy bylo spíš víc než jen trochu. Kapacita Lucerna Music Baru byla výrazně překročena.

Skupinu Kryštof si v Praze můžete znovu užít již 1. prosince ve Státní opeře. Akustický koncert má být završením loňského úspěšného akustického turné. Lístky jsou v prodeji od 1. listopadu a zájem je obrovský, takže kdo zaváhá, nekoupí a neuslyší.

Témata: