Kryštof bavil budoucí ekonomy muzikou i historkami


Nevšední zážitek, koncert v rámci Kryštof akustické tour, připravila svým studentům Vysoká škola ekonomická v Praze. Čtyři stovky diváků se včera bavily známými písněmi (často v novém kabátě), stejně jako vyprávěním lídra kapely Richarda Krajča. Kryštofům se podařilo to, co málokterému místnímu profesorovi – studenti zcela naplnili aulu. A nikomu se nechtělo domů.

Richard Krajčo zpívá vysokoškolákůmÚvodní skladba skupiny Kryštof Hellou sice zaujala zvláštním textem, ale jednotlivé nástroje se navzájem nešťastně překrývaly. Nepříjemný byl také zapáchající, až dusivý kouřový efekt, který se rozprostřel po celé aule. Při staré verzi Zvířat posluchače zarazila slova refrénu písně Černí andělé od skupiny Lucie. Zvučný a povedený Plán pak kazilo úmyslné echo Krajčova vokálu na konci slok. Během stejnéjo songu na sebe upozornil doprovodným zpěvem trumpetista Nikolas Grigoriadis – jeho trubka byla spolu se saxofonem Ondřeje Kyjonka, gradujícím v jiskrné skladbě Fantomska, dominantním nástrojem koncertu.

Budoucí hit z Ostravské bajky?
Ve druhé polovině vystoupení přišly na řadu dva dosud nevydané nové songy Ráno a Ostravská bajka. Druhý z nich, nápaditou rychlovku odzpívanou v ostravské hantýrce, označil frontman kapely Richard Krajčo za největší budoucí hit kapely. Z přídavkové Zrcadlení se s návratem nevhodného echa vokálu stala až příliš ponurá skladba, ale v akustické verzi vynikla krásná Kyjonkova hra na piano. Bonbónek na konec měl podobu písně Kobiety (Ženy) v polské verzi.

Poslechněte se Kryštof na půdě VŠE

Podstatnou část dvouhodinového vystoupení, vždy mezi písničkami, zabrala kapele komunikace s diváky. Krajčo vyprávěl úsměvné historky a vtipkoval na adresu studentů. První otázku z publika „Jakou máš velikost bot?“ přijal s mírnými rozpaky, v příštích pauzách na kus řeči už ale dostával rozumnější dotazy. Součástí koncertu byla i autogramiáda, při níž se aula proměnila v jednu mohutnou frontu.

Kryštof: Akustické turné po českých univerzitách
19. března 2009, VŠE v Praze
Foto
+ video: Jana Válková

 

 

Témata:,