Kylie Minogue na Kiss Me Once trendy neudává. Jen se na nich veze

josefmartinek

Před dvěma lety oslnila australská zpěvačka Kylie Minogue skvělou akustickou výběrovkou The Abbey Road Sessions, na které oslavovala pětadvacet let na scéně. S novinku Kiss Me Once se vrací tam, kde ji posluchači dobře znají: na taneční parket. Tentokrát ale trendy neudává, spíš se na nich veze. Naživo Kylie uslyšíme 21. října v Praze.

Dvanáctá studiovka Kiss Me Once vychází po čtyřech letech od předchozí řadovky Aphrodite (Kylie Minogue, bohyně letošního léta). A kam se za tu dobu Kylie Minogue posunula? Ačkoliv na novince pracovala s cílem oslovit hlavně americké publikum, kde dosud žádných výrazných úspěchů nedosáhla, zůstala někde nad oceánem.

Poslechněte si Kylie Minogue v Youradiu
Kylie Minogue přijede v říjnu do Prahy

Už pilotní singl Into The Blue jasně naznačil, že Kylie chce být tentokrát víc trendy. I když písnička vychází ze základů zpěvačce dobře známého tanečního popu, není ani zdaleka tak svěží a euforická jako předchozí skladby.  A to nemusíme diskografií listovat až k superhitům jako Can’t Get You Out Of My Head nebo Come Into The World, stačí porovnávat s prvním singlem z Aphrodite, radostnou All The Lovers. Kylie se v roce 2014 zkrátka trendy neudává, spíš se veze na současné vlně.

Důkazem budiž třeba skladba I Was Gonna Cancel, se kterou jí pomohl Pharrell Williams a z níž je cítit vliv loňského globálního hitu Get Lucky francouzských Daft Punk. Tady to ale ještě Kylie funguje – radostný výlet do disko kultury minulého století nepostrádá šmrnc ani osobitost. Horší je, když chce být Kylie moderní. Třeba taková Sexercize ji doslova utopí v tuně auto-tunu a elektronických trendech.

Když se Kylie námluvám s elektronikou vyhýbá a zůstává u svého osvědčeného stylu, je to dobré. Například písnička Sexy Love hezky ukazuje, že není pokaždé třeba tlačit na trendovou disko pilu, a tahle úplně obyčejná radostná Kylie Minogue - Kiss Me Oncejuchačka se dá označit za možná největší hit celé desky; kromě radostného popového podkladu a návykového refrénu jí nechybí ani lehkost. Vlastnost, kterou bychom ovšem na zbytku desky našli možná tak pod lupou. Platí to i o přeslazeném duetu Beautiful s Enriquem Iglesiasem.

Kylie Minogue – Kiss Me Once
Vydavatelství: Parlophone
Celkový čas: 38:46
Seznam skladeb: Into The Blue, Million Miles, I Was Gonna Cancel, Sexy Love, Sexercize, Feels So Good, If Only, Les Sex, Kiss Me Once, Beautiful (feat. Enrique Iglesias), Fine

Témata: