Lady GaGa provokuje novým klipem. Úspěch jí to ale nepřináší

matoush

Lady GaGa se snaží být sexy a mladí Američané kvůli tomu zvažují odchod do kláštera. Na druhé straně Atlaniku se vracejí Kasabian a tvrdí o sobě, že jsou nejlepší skupinou současnosti. Zkrátka, 23. týden hitparád byl obzvlášť zábavný.

Konečně se začíná dávat do pohybu dění na Billboardu. Z pátého místa na trojku přeskočil Pitbull a jeho I Know You Want Me (Calle Ocho). Song, o kterém Billboard Magazine napsal, že „chytře přenáší kubánské reagge na taneční parkety“, následuje pornografický Birthday Sex od Jeremiha. Jinak na čele žádná změna – Boom Boom Pow od Black Eyed Peas na jedničce, na dvojce Poker Face Lady GaGa.

Kasabian rozhodně nešetří sebevědomím
Ve druhé pětce na Bilbboardu najdeme tři novinky: Knock You Down od hiphopové trojice Keri Hilson, Kanye West a Ne-Yo na sedmičce, Sean Kingston s písní Fire Burning na devítce a hlavně novou Lady GaGa na desítce. Její song Love Game doplňuje videoklip, který někteří označují jako „nejžhavější video od dob Toxic Britney Spears“. Lady GaGa v něm obklopuje skupinka mladíků, kteří ji průběžně osahávají, a ona sama si divokým tancem procvičuje pánevní oblast. To vše na půdě newyorského metra. Klip má pravděpodobně pomoci budovat image provokatérky, podle mnoha ohlasů ale zpěvačka zašla příliš daleko: „Chápu, že chce být sexy, ale tohle je nechutné,“ píše devatenáctiletý Josh na YouTube, „taková videa ve mně vzbuzují touhu stát se mnichem.“

Podívejte se na videoklip Lady GaGa

http://www.youtube.com/watch?v=riNX2eHLw5E

Trojkou britského chartu je song Fire od skupiny Kasabian. Skupina, která v první polovině tohoto desetiletí patřila mezi nejpopulárnější britská uskupení, se vrací po třech letech s deskou West Rider Pauper Lunatic Asylum a nešetří sebevědomím. „Chtěli jsme se vrátit s něčím, co vám zamotá hlavu,“ prozrazují v rozhovoru pro Clashmusic. „Jsme rebelové a naše muzika taky. Myslím, že jsme ta nejsenzačnější kapela současnosti.“

Recenzi nové desky Kasabian najdete na Kouli.

Ani měsíc neuplynul od chvíle, kdy běloruský rodák v barvách Norska Alexander Rybak zvítězil v Eurovizi. Nyní je zpět s novým singlem Funny Little World.  „Náhle jsem slavný a lidé znají mé jméno…,“ zpívá v klidné, melodické písničce. A pohodová atmosféra funguje – v Norsku je první.

Poslechněte si živě Alexandra Rybaka v písni Funny Little World

http://www.youtube.com/watch?v=QG_zx9ktnao

A na závěr opět Úlet týdne. Na obrazovkách mexické televize běží telenovela Atrevete a Soñar. Seriál inspirovaný pořadem argentinské produkce vypráví příběh studentů střední školy, rozdělených na dva vzájemně soupeřící tábory. Přeslazený příběh doplňuje podobně přeslazená hudba. A – věřte tomu, nebo ne – právě soundtrack k tomuto seriálu se ocitl na prvním místě mexického prodeje.

Tak to omrkněte a užívejte muziky!

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Black Eyed Peas
– Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Pitbull – I Know You Want Me (Calle Ocho)
4. Jeremih – Birthday Sex
5. Jamie Foxx feat. T-Pain – Blame It

Theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Black Eyed Peas
– Boom Boom Pow
2. Dizzee Rascal / Van Helden – Bonkers
3. Kasabian – Fire
4. Agnes – Release Me
5. Daniel Merriweather – Red

sverigetopplistan.se (Švédsko)
1. Alexander Rybak
– Fairytale
2. Promoe – Svennebanan
3. Milow – Ayo Technology
4. Aysel & Arash – Always
5. Dead By April – Losing You

spanishcharts.com (Španělsko)
1. Carlos Baute con Marta Sánchez
– Colgando en tus manos
2. Macaco – Moving
3. Alesha Dixon – The Boy Does Nothing
4. Guru Josh Project – Infinity 2008
5. Jaume Picas & Josep Maria Espinàs – Cant del Barça (Himno oficial del FC Barcelona)