Lady Gaga řádí s Marilynem Mansonem na desce remixů

Jana-Moravcova

Vše, co je obalené značkou Lady Gaga, čeká úspěch. Alespoň prozatím. A jelikož na další studiové desce tahle mladá Američanka pilně pracuje, krátí svým fandům dlouhou chvíli (a sobě plní účet) kolekcí remixů (nejen) nejslavnějších hitů. Za asistence Pet Shop Boys nebo Alphabeat vznikla taneční remasterovaná kompilace, na které uslyšíte kromě svěžích zvuků i Marilyna Mansona. Nevěříte?

Lady GagaLady Gaga už několikrát dokázala, že není žádná troškařka. Když už se do něčeho pustí, výsledek stojí za to; kromě hudby si dává záležet na okázalé image, ostatně téměř desetiminutový klip k singlu Telephone, kde se blýskla i Beyoncé, mluví za vše (na Kouli: Moc jsi zlobila, říká Beyoncé Lady Gaga.)
Gaga tak sérií remixů metaforicky vzkazuje svým příznivcům, že je ani albem tanečních předělávek nehodlá odbývat. Nabízí totiž sedmnáctku předělávek, na kterých se kromě ní podílela spousta známých a nápaditých hudebníků.

Léto je tady. Tedy alespoň tady na desce
Svěží a moderní taneční look získaly hlavně hitovky, k proměně se dostavily skladby Bad Romance, Poker Face, Telephone a v neposlední řadě Paparazzi. První tři jmenované si dopřály očistnou kúru dokonce dvojitě. Singl Telephone si pak zásah číslo 2 vysloužil od populární dánské partičky Alphabeat. Kromě slavných hitů se do velkého finále dostaly i skladby, které možná neznáte. Původně netaneční Alejandro z alba The Fame Monster sice zapadala elektronicky do konceptu druhé desky, neřadila se ale k čistokrevným diskotékovým hitům. Švédská dvojice The Sound of Arrows rozvinula song ve dvou liniích, v podkladu zachovala původní tvář Alejandra, navrch mu přidala energii a hravě elektronický taneční kabát.

Poslechněte si Lady Gaga předělanou dvojicí The Sound of Arrows

http://www.youtube.com/watch?v=cSBdY4iejLk

Lady Gaga své remixy nesvěřila jen tak někomu. Případné přešlapy navíc eliminovala tím, že každý z hostujících profesorů měl k dispozici jen jednu písničku. Proto se na desce objevují (pro někoho bohužel jen jednou) zmiňovaní Alphabeat a hlavně

).
O dost méně razantně dopadl druhý remix skladby Poker Face, písnička v piano a voice verzi je nakonec akustická.

Démonický Manson a Lady Gaga spolu ladí
Perličkou na celém albu je postava démonického

) Kromě Mansona zní na desce i další hosté za mikrofonem, Just Dance zpěvem oživili Ash King, kapela WeDis z Jamajky, britpopová partička Lush a Young Thoro.

Když se Marilyn Manson pustil do spolupráce s Lady Gaga, rozhodně neprohloupil, což s remixovou kolekcí neuděláte ani vy. Lady Gaga prostě frčí a předěláním svých hitovek nemohla udělat chybu. Vlastně mohla! Kdyby je vložila do rukou někomu jinému. Lady je ale zkušená obchodnice i hudebnice. Díru do hlavy vám proto neudělá ani jedna ze sedmnácti předělávek.

Lady Gaga – The Remix
Vydavatelství: Universal Music
Celkový čas: 1:22:21
Seznam skladeb: Just Dance (Richard Vission Remix), Poker Face (LLG vs. GLG Radio Mix), LoveGame (Chew Fu Ghettohouse Mix), Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (FrankMusik „Cut Snare Edit“ Remix), Paparazzi (Stuart Price Remix), Boys Boys Boys (Manhattan Clique Remix), The Fame (Glam As You Remix by Guéna LG), Bad Romance (Starsmith Remix), Telephone (Passion Pit Remix), Alejandro (The Sound of Arrows Remix), Dance In the Dark (Monarchy „Stylites“ Remix), Just Dance (Deewaan Remix), LoveGame (Robots To Mars Remix), Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (Pet Shop Boys Remix), Poker Face (Piano & Voice Version), Bad  Romance (Grum remix), Telephone (Alphabeat Remix Edit)

Témata: