Lady Gaga se tak narodila. Co na to lidová tvořivost?

matoush

Málokdo hýbe světem popmusic tak jako Lady Gaga. Přestože jsme její nové desce Born This Way dali dvě hvězdičky, vážíme si jí. Víme, že oproti většině současných zpěvulí umí dobře zpívat, ví, co dělá a váží si fanoušků. I proto nás zajímá, co s její hitovkou Born This Way udělala "lidová tvořivost". Pojďte se s námi podívat na tři parodie.

Začněme videem, které ke skladbě Lady Gaga Born This Way vytvořili The Key of Awesome. Popisuje příběh o planetě Fabulust, na níž královna Cornerface rozhodla, že komunikace bude probíhat pouze prostřednictvím písní Madonny. Potom slečna zpěvačka zakopne o tanečníka a rozjede se hudební podklad. “Máma říkala, že když děláš písničky, nemusíš být originální.” Také se vám to zdá zoufale laciné? Přesto má video dva miliony shlédnutí.

http://www.youtube.com/watch?v=FFvE9D3zMfY

Druhou dnešní parodii má na svědomá starý známý Weird Al Yankovic. Jeho verze Perform This Way je obsahově vlastně hodně podobná té úvodní, podle nás je ale o dost vtipnější. “Hej, nebojte se, jsem OK, jenom to hraju,” zpívá Yankovic. “Můžu být trol nebo zlá královna, protože každý den mám Halloween.” Upřímně, není to v případě Lady Gaga trochu pravda?

http://www.youtube.com/watch?v=y9LadRHnKbU

Poslední video může být pro někoho kontroverzní. Bere si totiž na mušku Lady Gaga a její věrné fanoušky, gaye. Jmenuje se Porn, That’s Gay a vytvořil jej Greg Scarnici. V klipu se pohybuje spousta svaloušů a základní myšlenka zní: “Watch porn, if you’r a gay.” (Když jsi gay, dívej se na porno.) Co dodat? We were born this way!

http://www.youtube.com/watch?v=IpR8L1SatbU

Témata: