Lampy v podobě Měsíce a dalších planet vás vynesou rovnou do vesmíru

Redakce

Většina z nás se do vesmíru asi nikdy nepodívá, kdo ale říká, že vesmír nemůže přijít za námi? Pořiďte si jednu z těchto unikátních lamp a proměňte svůj obývák nebo zahradu ve sluneční soustavu!

Italská astrofyzička Maria Elena je přes den tvrdě pracující vědkyní, v noci ale dává průchod svému uměleckému já. V Římě žijící dáma má speciální koníček – vyrábí totiž jedinečné lampy, které si budete okamžitě přát.

Z recyklovaných krytů venkovního osvětlení totiž vznikají světla ve tvaru Měsíce nebo dalších známých planet. Maria maluje každou lampu ručně, a tím pádem je každá originál. Jeden takový svítící Měsíc se skládá ze šesti barevných vrstev a vyrábí se 4 až 6 hodin.

Maria nabízí i planety jako třeba Jupiter nebo Mars. Veškerý zisk ze svých výrobků navíc posílá na zvířecí charitu. Sama už si z útulku domů vzala osm koček. Pomáhá ale i psům a dalším zvířatům. Tenhle designový kus v domácnosti vás zkrátka nejen potěší, ale ještě skrze něj přispějete na dobrou věc. Koupit si ho můžete na Etsy.com.

Umělec vytvořil děsivé ilustrace pro znamení zvěrokruhu. Které jste vy?

Raubíř Banksy je zpět: Otevřel si hotel v Palestině, je plný jeho umění