Legenda hispánského hip-hopu ve Stounu

Marek-Bartos

Frýdek-Místek hostí pár dní před Novým rokem zřejmě nejvýznamnější hudební událost ve své, přinejmenším, novodobé historii. Do místního hudebního klubu Stoun totiž 29. prosince přijede americká legenda latino hip-hopu, trio Delinquent Habits.

Rapeři z Delinquent Habits působí na scéně již osmnáct let, přestože jejich debutové album Delinquent Habits vyšlo až v roce 1996. Na něm se široce podílel i Sen Doq z o něco slavnější hispanské formace Cypress Hill (album produkoval a také na něm hostoval). Ale D.H. patří v hip-hopovém subžánru, který se nazývá také hispánský hip-hop, či chicano hip-hop, mezi absolutní špičku.

Poslechněte si Delinquent Habits

http://www.youtube.com/watch?v=2_5nCgAXIYU

Mají za sebou čtyři studiové desky a už prvního singlu Tres Deliquentes se prodalo více než milion kopií po celém světě. Jejich charakteristický zvuk je složen z tvrdých rytmů, samplů vypůjčených z latino jazzu a ostrého (místy španělského) rapu. Historie skupiny pamatuje jedinou personální obměnu: roku 2004 vystřídala zakládajícího MC Kema The Blaxican zpěvačka Michelle. V sestavě Ives, O.G. Style a Michelle se představí na severu Moravy. Frýdek-Místek se má rozhodně na co těšit.

Delinquent Habits
Kde: Frýdek-Místek, Stoun
Kdy: 29. prosince
Čas: 20:00

 

 

 

Témata:,