Legenda Patti Smith přiváží do vyprodané Archy své The Best


Pražské Divadlo Archa přichystalo na červenec další dárek zabalený hodně velkou mašlí. Po rozervaném Morrisseym do centra dorazí punkrocková královna Patti Smith. Do Česka se vrací po čtyřech letech.

Patti Smith je v současné době na miniturné, během kterého svým posluchačům nabízí to nejlepší ze své bohaté umělecké kariéry. Šňůru přitom zpěvačka nejezdí moc často. Prahu má ráda, nemůže ji tedy vynechat. Smith uvidí také naši slovenští sousedé, představí se totiž 17. července v rámci festivalu Bažant Pohoda v Trenčíně.
Jako řada významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v proslaveném newyorském klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které už od počátku působil „náš“ Ivan Král, natočila v roce 1975 první album Horses. Kritikou i posluchači oslavovaní umělci následně nahráli další čtyři neméně kvalitní desky. Kapela ale doplatila na svůj až příliš bouřlivý život provázený drogovými závislostmi a z toho plynoucími skandály. Patti skupinu v roce 1979 po vydání alba Wave na vrcholu slávy rozpustila a stáhla se do ústraní. S velkým nadšením pak fanoušci koncem devadesátých let přijali zprávu o jejím chystaném návratu na koncertní pódia.

Zatím posledním albem Patti Smith je počin z roku 2007 Twelve, na kterém geniálně předvedla 13 coververzí slavných světových hitů, kterým dominuje legendární verze Smells Like Teen Spirit od Nirvany.

Podívejte se na Patti Smith a její hit Because The Nigth

Patti Smith (USA)
Kde:
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1
Kdy: 15. července
Čas: 20:00
Vstup: vyprodáno

Témata:,