Legendy britské hudby táhnou na Akropoli

Marek-Bartos

Anglická skupina The Stranglers, která na scéně působí bezmála 35 let, vystoupí 19. ledna v pražském klubu Palác Akropolis. Svým významem se může měřit s takovými veličinami, jako jsou The Clash nebo The Doors. Její koncertní vystoupení bude proto svátkem pro všechny fanoušky hudby let minulých.

Britská parta má za sebou dlouhý vývoj, během něhož prošla mnoha žánrovými a personálními změnami. Začínala jako psychadelická skupina, která svůj styl zakládala na zvuku kláves, podobně jako zmiňovaní The Doors, a provokovala veřejnost ostrými satirickými texty. Po tomto divokém období se ovšem muzikanti uklidnili, což se projevilo v příklonu k melodickému poprocku. To ale určitě neznamená, že kapela ztratila na osobitosti.

Poslechněte si hitovku Peaches

http://www.youtube.com/watch?v=aMo9BVYzCI0

Roku 1990 došlo ve skupině k významné obměně: hlavního zpěváka a zakladatele Hugha Cornwella nahradil John Ellis, kterého ale po další dekádě vystřídal Baz Warne. V Praze se tedy kapela představí v sestavě Baz Warne (kytara, zpěv), Jet Black (bicí), Jean Jacques Burnel (kytara, zpěv) a Dave Greenfield (klávesy).

The Stranglers
Kde:
Praha, Palác Akropolis
Kdy: 19. ledna 2009
Čas: 19:30
Vstup: 770 Kč
Oficiální web

 

Témata:, ,