Lenny Kravitz v Praze: Zahrál se Santanou, ale fanoušky nerozvášnil

adamvrana1980

Vystřihl sólo s Carlosem Santanou a do setlistu zařadil hity jako Fly Away nebo I Belong to You, přesto Lenny Kravitzovi včera v Praze chyběl drajv, díky kterému by se jeho koncert mohl řadit k tomu nejlepšímu, co Česká republika letos slyšela.

V listopadu se Lenny Kravitz, nestárnoucí hudebník s rusko-indickými kořeny, potýkal se zdravím, které mu znemožnilo odehrát koncert v Praze. Včera ale do hlavního města konečně dorazil, ovšem musel si poradit s přepadlým publikem, od nějž se reakce hodné sebe sama dočkal až ve třetí čtvrtině setu.

Poslechněte si Lennyho Kravitze v Youradiu

Šestatřicetiletá hudební praxe, která Kravitze posunula od mlácení do hrnců a pokliček v kuchyni na světová pódia, přišla k rozehřátí zmrtvělého publika vhod. Dramatické strhávání svršků odhalilo zpěvákovo vypracované tělo i důvod, proč některé z fanynek daly při pátečním večeru přednost koncertu před diskotékou. Nezlomným hecováním fanoušků zas při písničce New York City O2 arénu konečně rozezpíval. A to se při prvních pokusech mohlo zdát, že se mu to nepovede.

Spíš než jako nedotknutelná rocková modla však Kravitz působil jako programový ředitel, který pouze udával dění na pódiu. Sám emoci nevyzařoval, naopak, tříštil ji mezi členy doprovodné kapely. Pravda, díky ní byl posluchač svědkem skvostných sól kytaristy Craiga Rosse v písničce Sisters nebo saxofonisty Karla Densona ve skladbě It Ain´t Over Till It´s Over. Výsledná atmosféra ale nedržela pohromadě, málo vtahovala, tudíž se neochotě publika nedá moc divit.

Vysvobození přišlo až s hitem I Belong to You, jehož kytarová linka tnula jako sekera i do sedících diváků. Finální Fly Away, stejně jako dvojici přídavků The Chamber a Are You Gonna Go My Way, slupla O2 aréna jako zákusek, jemuž třešničku na vrchol posadil dvouminutový jam Lennyho Kravitze a hostujícího Carlose Santany. V nejlepším se sice skončilo, ovšem ovace, které zpěvákův odchod z pódia oslavovaly, patřily hudebníkovi, jemuž ke zdolání vrcholu pořád něco chybí.

Lenny Kravitz
Praha, O2 aréna, 19. prosince 2014

 

Témata:,