Léto na plné koule aneb kam vyrazit ve Středočeském kraji

Redakce

Touláte se o prázdninách ve Středočeském kraji? Pak byste si neměli nechat ujít následující místa a akce!

  • Hvězdy pod hvězdami

Kde: Komárov

Popis: Pokud patříte mezi milovníky muzikálových písní, pak byste si tento čtvrtek neměli nechat ujít koncert Hvězdy pod hvězdami, na kterém vystoupí naši známí interpreti se slavnými melodiemi českých i světových muzikálů (Bídníci, Fantom opery, Noc na Karlštejně). Těšit se můžete např. na Bohuše Matuše či Moniku Sommerovou.

Vstupné: 230 Kč

  • Vyhlídka u sv. Jana pod Skalou

Kde: u obce Svatý Jan

Popis: Jedná se o překrásné a romantické místo, ze kterého je úžasný výhled nejen na stejnojmennou obec, ale i okolí. Můžete odsud vyjet přes lom Amerika na Karlštejn nebo přes Srbsko do Koněpruských jeskyň.

  • Rozhledna Špulka

Kde: kopec Březák na Benešovsku

Popis:  Další krásný výhled se vám naskytne, pokud si vyšlápnete na rozhlednu Špulka. Její byl odvozen od klasické dřevěné špulky. Architektkou této stavby je Iveta Torkoniaková. Vidět z ní můžete na Benešovsko, Posázaví a při dobrých povětrnostních podmínkách i Sněžku.

  • zámek Dobříš

Kde: Dobříš

Popis: Tento rokokový zámek by bylo škoda vynechat. Krásné interiéry ve třech prohlídkových okruzích. Dále můžete vidět francouzský a anglický zámecký park.

Vstupné: rozlišeno dle okruhů

  • Hvězdárna Ondřejov

Kde: Ondřejov, kousek od Mnichovic u Prahy

Popis: Již od roku 1905 bylo možné z této hvězdárny pozorovat hvězdy. Místní observatoř patří Astronomickému ústavu Akademie věd České republiky. V areálu se nachází Astronomické muzeum V. Šafaříka a největší zrcadlový dalekohled měřící dva metry. Přejeme příjemnou zábavu!

Američani opustili výhodné fleky a cestovali po Americe. Boží!

7 skvělých věcí, které jste asi nevěděli o Islandu: Pěstovaly se zde banány!