Léto na plné koule aneb kam vyrazit v Jihomoravském kraji

Redakce

Jihomoravský kraj nabízí nespočet zajímavých míst. Která z nich byste si neměli nechat ujít?

  • Moravský kras

kde:  CHKO Moravský kras

popis: Moravský kras je považován za jedno z nejvýznamnějších krasových míst ve střední Evropě. Nachází se zde přes 1100 jeskyní. Pět z nich je přístupných veřejnosti. Jedná se o Punkevní jeskyni (možné projížďky po punkevní říčce a návštěva propasti Macocha), Kateřinskou jeskyni, jeskyni Balcarka, jeskyni Výpustek a Sloupsko-šošůvské jeskyně. Stojí to za to, to nám věřte!

vstupné: dle prohlídkových tras

  • vila Tugendhat

kde: Brno

popis: Pokud patříte mezi milovníky funkcionalistických vil, pak byste si neměli nechat ujít návštěvu vily Tugendhat. Kromě prohlídky zde můžete navštívit filmové projekce, den hudby a další kulturní akce. Roku 2001 byla zapsána do seznamu světového dědictví UNESCO.

vstupné: dle okruhů, prohlídku je lepší dopředu objednat

  • hrad Pernštejn

kde: Nedvědice

popis: Gotický hrad Pernštejn byl postaven ve 13. století Pány z Perštejnu. Do 16. století byl několikrát přestavěn a rozšířen. Jsou s ním spojeny i pověsti, např. O Bílé paní. Je vyhledávaným místem režisérů pohádek. Když ho navštívíte, pochopíte, proč.

vstupné: dle prohlídkových okruhů

  • Lednicko-valtický areál

kde: okres Břeclav

popis: Kdo navštíví Jihomoravský kraj a nenavštíví tento areál, jako by tu vůbec nebyl. Tato památka zapsaná na seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO a plným právem. Na své si tu přijdou milovníci historie, přírody i volnočasových aktivit.

vstupné: dle návštěvních míst

  • zámek Boskovice

kde: Boskovice

popis: Empírový zámek Boskovice byl postaven v 19. století na místě, kde původně stával dominikánský klášter. K vidění jsou krásné interiéry. Účastnit se rovněž můžete koncertů, výstav či šermířských utkání. A odtud můžete vyrazit rovnou do stejnojmenného westernového městečka.

vstupné: plné: 99 Kč; snížené: 60 Kč; děti do 6 let a tělesně postižení s doprovodem: zdarma

Nacházíte se ve Zlínském kraji? Kam tam na výlet?

Léto na plné koule aneb kam vyrazit v Ústeckém kraji