Léto na plné koule aneb kam vyrazit v Plzeňském kraji

Redakce

Když se řekne Plzeňský kraj, většině z vás se jistě vybaví plzeňské pivo. Ale tento kraj nabízí mnohem více zajímavostí. Třeba tyto.

  • Plzeňské podzemí

kde: Plzeň

popis: Toto místo vám ukáže typické ukázky městských sklepů z dob 14. a 15. století. Těšit se můžete na dvou až třípatrové sklepy, odvodňovací štoly či studny.

  • Konstantinovy Lázně

kde: okres Tachov

popis: Krásná lázeňská oblast Konstantinovy Lázně funguje již přes 200 let. Z jedné strany je obklopena lesy a ze strany druhé lázeňským parkem a je tak ideálním místem pro relax a léčbu, především kardiovaskulárních onemocnění. Používá se zdejší minerální voda s vysokým obsahem oxidu uhličitého. Najdete zde i mnoho kulturního využití.

cena: dle procedur

  • Jezuitský kostel Neposkvrněného početí Panny Marie a sv. Ignáce

kde: Klatovy

popis: Tento náderný kostel pochází z roku 1656, kdy mu byly položeny základy. Během své existence několikrát vyhořel a do současné podoby byl přestavěn roku 1810. Kostel je 49 metrů dlouhý, 28 metrů široký a výška hlavní lodi čítá 23,4 metru. Pod kostelem se rozkládají rozlehlé katakomby.

  • Čerchov

kde: okres Domažlice

popis: Pokud patříte mezi milovníky výšlapů na hory, pak si nenechte ujít horu Čerchov. Po zdolání jejího vrcholu si pak můžete vylézt ještě pár schodů místní rozhledny a vychutnat si krásný pohled na blízké okolí nebo si prohlédnout zdejší vojenskou betonovou věž. Pozor, vstup je možný teprve od roku 1990, do té doby byl zakázán právě kvůli vojenskému objektu.

  • hrad Švihov

kde: okres Klatovy

popis: Hrad Švihov patří mezi jeden z našich nejznámějších vodních hradů. Postaven byl ve 14. století a je tvořen dvěma obytnými paláci, pětipatrovou věží a radní kaplí. Krom vody je obklopen i zelení. Ne jeden režisér si jej zvolil pro natáčení pohádek

Vstupné: dle prohlídkových okruhů

Léto na plné koule aneb kam vyrazit v Ústeckém kraji

Léto na plné koule aneb kam vyrazit v Jihomoravském kraji