Léto na plné koule aneb kam vyrazit za kulturou v červenci? VELKÝ PŘEHLED AKCÍ Z CELÉ ČR

Nevíte, kam vyrazit v červenci? Tady je pár tipů!

Tato soutěž již byla ukončena.

  1. červenec – V pátek 8. července začíná v Roudnici na Labem benefiční divadelní festival, který potrvá až do neděle 10. července. Těšit se můžete na uměleckou skupinu OLDstar složenou z pražských studentů, kteří zde zahrají přes dvacet svých inscenací. Takže neváhejte a vyrazte!
  2. červenec – Milujete film Noc na Karlštejně? Ano? Pak 9. července jeďte na zámek do Telče. Na jeho nádvoří se totiž v tento den budete moci díky divadelní společnosti Karla Čapka a SHŠ Hebrix o.s. ocitnout ve 14. století na Karlštejně…
  3. červenec – Lákalo vás podívat se někdy do Indie? Co takhle si to zkusit nanečisto v neděli 10. července? Na Ovocném trhu v Praze 1 se uskuteční výstava Indický festival vozů Ratha-Yatra. Mimo to vás zde čeká i ochutnávka indického menu.
  4. červenec – 11. července začne největší openair festival v Plzni s názvem Živá ulice. Bude plný hudby, tance, divadla a happeningů. Určitě bude z čeho si vybírat, a to až do 4. září, kdy festival skončí.
  5. červenec – Třeboňsko, to nejsou jen nádherné rybníky a ideální cyklistické stezky, je to i místo kulturního dění. Důkazem toho je mj. noční prohlídka zámku v Třeboni s divadelním představením Kráska a netvor. Rozhodně by byla škoda si toto nechat ujít.
  6. červenecNa Stojáka se těší poměrně veliké oblibě. 13. července se můžete těšit na pokračování této STAND-UP comedy ve Žlutých lázních. Přijďte se pobavit.
  7. červenec – Pes = nejlepší přítel člověka, říká se. Právě těmto domácím mazlíčkům je věnována výstava HAFani začínající 14. července v Regionálním muzeu v Mělníku.
  8. červenec – 15. července bude na hradě Točník zahájen letní kulturní festival České hrady.cz. Mimo koncerty známých hudebníků je v ceně vstupenky i vstup na stálé expozice hradů. Tedy kultura a hudba v jednom.
  9. červenec – Bojíte se rádi? Chcete mít strach? Tak pak si nenechte ujít noční prohlídku hradu Draxmoorv v Dolní Rožínce na Vysočině. Poznáte, zda jsou tamní strašidla jen fiktivní?
  10. červenec – V dnešní hektické době by si měl člověk odpočinout, vypnout, a to třeba pomocí malby. 17. července proběhne Kurz intuitivní kresby a malby včetně řízené meditace v Pardubicích. Báječně se zde zrelaxujete.
  11. červenec – V létě mají sice divadla prázdniny, ale nikoliv na festivalech, proto se už 18. července můžete těšit na festival experimentálního divadla Nultý bod. Koná se od 18. do 23. července v Divadle v Celetné a bude pln tance, akrobacie, pohybového divadla a nejen toho.
  12. červenec – Slyšeli jste o one man show zabývající se rozdíly mezi muži a ženy s názvem Caveman? Tak přesně ta se bude konat v letním kině v Turnově. Neváhejte a běžte na ni!
  13. červenec – Tuto středu odstartuje taneční festival Kizomba a Ghetto Zouk Summer Picnic. Tančit se bude v zahradách a parcích po celé Praze. Každý týden na jiném místě, o kterém se včas dozvíte.
  14. červenec – Ruku na srdce, kolik nepočítačových her znáte? Dáte jich sto? Na tolik a ještě více se můžete těšit na festivalu nepočítačových her GameCon. Trvat bude do 24. července v Pardubicích.
  15. červenec – Pokud máte rádi filmy a nestihli jste Karlovarský filmový festival, pak si nenechte ujít Letní filmovou školu v Uherském Hradišti. Kromě filmů se můžete těšit na bohatý doprovodný program a skvělou atmosféru. Začíná 22. července a končí 30. července.
  16. červenecHarrachovské pivní slavnosti, tak na ty se můžete těšit 23. července. A nebudou se točit jen kolem tohoto moku. Součástí slavností bude i prohlídka tamního muzea a mnoho soutěží.
  17. červenec – Chtěli jste si někdy zaletět v ultralightu a vidět svět z výšky? 24. července budete mít jedinečnou možnost si takový let vyzkoušet v Praze Letňaněch.
  18. červenec – 25. července zajeďte do Brna. V rámci Letních shakespearovských slavností se tu na Špilberku odehraje jeden z nejznámějších milostných příběhů. Příběh Romea a Julie.
  19. červenec – Od 26. července do 31. července můžete v Holešově navštívit Festival židovské kultury Ha- Makom. Pokud se o tuto kulturu zajímáte, pak je festival jako stvořený pro vás.
  20. červenec – Kombinace jazzu, groovu a latiny, tak přesně to je skupina Jazz Effterrätt, na jejichž vystoupení můžete dorazit do pražské Reduty. Nebudete litovat!
  21. červenec – Ve dnech 28. – 30. července se bude v Mikulově konat festival barokního divadla Moravský Parnas Johanna Georga Gettnera. Pro milovníka historie a divadla skvělá kombinace.
  22. červenec – 29. července začne čtrnáctidenní festival Prázdniny v Telči. Těšit se můžete na koncerty, tvůrčí dílny a výstavy. Telč zkrátka žije.
  23. červenec – Už 30. července se můžete těšit na mezinárodní festival Let´s Dance International Festival v Praze. Na Open Dance Stage bude prostor pro improvizaci, na něj naváže Let´s Dance Night, kde si budete moct dát drink a uvolnit se. Pozor, kapacita je omezena.
  24. červenec – Poslední červencovou neděli zajděte do Cross Clubu v Praze. V rámci Letní Free Art Sundays se zde budou zdarma rozdávat obrazy. Od 14.00 do 19.00 proběhne vernisáž a po ní si vybrané kousky budete moci odnést. Tato akce proběhne i v srpnu a září.

5 nejmenších domů na světě: Tohle jste ještě neviděli

Tlustý prase – divadelní hra o kruté realitě. Zajdete?