Léto přichází ze Švédska. Vezou ho Nonono

Jana-Moravcova

Deska We Are Only What We Feel švédských Nonono vyšla sice už na jaře, ovšem s nástupem prázdnin je stále aktuálnější. Z každého tónu totiž dýchá léto a radost z mladého života. Tak sbalte kufry a hurá na sever, do rodné krajiny Robyn, Miike Snow a ABBY!

Pokud sníte o Elle Eyre jako o nejéteričtější bytosti letošní sezóny, měli byste zaměřit pozornost na Stinu Wäppling, bývalou sestřičku na psychiatrii a zpěvačku švédských Nonono. Je to právě ona, kdo vám napumpuje novou krev do žil. Bez ní a jejího holčičkovského vokálu bychom s Nonono poslouchali jen dva zručné hudební řemeslníky, kteří si říkají Astma & Rocwell. A oni dva, ač ve Švédsku známí hudební producenti, by na globální úspěch nestačili.

Povedená nahrávka We Are Only What We Feel švédské kapely, která už si sáhla i na nominaci na Grammy, není jen tak nějakým plivnutím do popového moře, byť kapely typu Of Monster and Man z Islandu nebo Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes asi nepředčí. Jako další položka do playlistu se ale neztratí, a to není řeč jen o hitovce Pumpin Blood, která do mainstremových vod proplula přes reklamu na šampón.

Trojice na albu předvádí ledasco, přitom však udrží konzistentní linku. Obstojně zvládá osmdesátkové synťáky přecházející v hipster beaty (Jungle), dodá zásobu stadionových hitovek (Pumpin Blood, Hungry Eyes), neurazí ani baladou (Echo) a umí prásknout do kytar (One Wish). Poleví až ve finiši: ničím neosloví Fire Without a Flame ani Love.

Severská hudba je rozmanitý organismus, který má pokaždé čím překvapit, a trojka Nonono není výjimkou. Zemi, která dala světu už tolik skvělé hudby, není radno podceňovat. Nebo si pořád ještě myslíte, že ve Švédsku se hraje hlavně hokej?

Nonono – We Are Only What We Feel
Vydavatelství: Warner Music
Seznam skladeb: Jungle, Like the Wind, Pumpin Blood, Echo, One Wish, Hungry Eyes, Down Under, Fire Without a Flame, Johnny, Love 

Témata: