Letošní rok bude patřit boybandům


Backstreet boys, New Kids on the Block, Westlife, Take That, Boyzone a v neposlední řadě Lunetic. Ano, téměř všechny boybandy, na které si jen vzpomenete, se chystají znovu dobýt srdce svých fanynek. Ať už je milujete, nebo nenávidíte, v roce 2009 se jim rozhodně nevyhnete.

Dvacet let uplynulo od největšího hitu New Kids on the Block You Got It (The Right Stuff). Co na tom, že členům kdysi dávno slavné chlapecké kapely je dnes okolo čtyřicítky? Patnáct let po rozpadu skupiny zřejmě usoudili, že muži ve své podstatě zůstávají kluky navždy, a rozhodli se znovu dobýt pódia. V roce 2008 vydali CD The Block a zabodovali s ním v USA. Letos se pokusí zahrát na nostalgickou notu Evropanům. Nejblíže Praze se ocitnou 31. ledna a 5. února, kdy budou koncertovat u německých sousedů ve Frankfurtu a Düsseldorfu.

Poslechněte si New Kids On the Block

Come back chystají i Backstreet Boys. Ti jdou ale k hvězdným výšinám hitparád oklikou. První polovinu letošního roku plánují strávit koncertováním v Jižní Americe. Peru, Venezuela, Chile, Brazílie i Argentina – tam všude si procvičí své koncertní schopnosti dříve, než se vrhnou na transatlantický come back. Na rok 2009 je ohlášeno jejich nové album zatím neznámého názvu. Jisté je ale jedno: z původní pětice chlapeckých hvězd zbyly jen čtyři. Kevin Richardson se nechal slyšet, že je na čase vydat se jiným směrem, a s kapelou už nechce mít nic společného.

Poslechněte si Take That. Mohlo by to být kouzelné…

O člena kapely přišla i skupina Take That. Ačkoliv si Robbie Williams od časů poskakování v boybandu vybudoval slušnou kariéru, zdá se, že pomalu, ale jistě upadá. Jeho poslední album Rudebox vyšlo už před třemi lety a navíc nebylo příliš kladně přijato ani kritiky ani fanoušky. V kuloárech se proto šušká, že návrat Robbieho Williamse do kapely je nyní pravděpodobnější než kdykoli předtím. To by ale extravagantní zpěvák musel překousnout, že by na koncertech hrál druhé housle. Většina písní byla totiž napsána pro frontmana kapely Garyho Barlowa.

Antifanoušci boybandů zpravidla posměšně poznamenávají, že tančící členové chlapeckých kapel, kteří až příliš prožívají milostné balady, jsou homosexuálové. Lehce za pravdu jim dal Boyzone, zpěvák skupiny Stephen Gately, který se krátce po rozpadu kapely otevřeně přihlásil ke své orientaci. Nyní se společně se svými kolegy vrací. Na konci roku 2008 vydali Boyzone kompilační album trefně nazvané Back Again… No Matter What (Zase zpátky… nehledě na cokoliv) a nyní zdolávají hitparády s baladou Better.

Novoroční předsevzetí se může týkat lecčeho. Skupina Westlife na svých oficiálních stránkách uvedla, že si předsevzala nahrát v roce 2009 to nejlepší album. Kromě toho chce vidět všechny své fanoušky, pravděpodobně se tedy chystá na rozsáhlé turné.

Po výčtu letošních velkolepých plánů britských a amerických boybandů se dá očekávat, že pozadu nezůstanou ani jejich české obdoby. Lunetic už pozvolna come back zahájili svým koncertováním na konci roku 2008. Nechme se tedy překvapit, jestli se o slovo přihlásí i T-boyz, V.I.P. a další minimálně z poloviny zapomenuté české chlapecké kapely.

Poslechněte si Berušku od T-boyz

 

 

Témata:, ,