Limp Bizkit a skandál? V Praze se žádný nekonal


Koncertní šňůry Limp Bizkit jsou známé tím, že se neobejdou bez různých incidentů. V Austrálii zemřela na infarkt a ušlapání patnáctiletá dívka, v roce 2004 v Chicagu na kapelu zaútočili odpadky její odpůrci. Některý z koncertů Američané zrušili kvůli údajným teroristickým útokům nebo zdravotním důvodům. Pražský koncert v O2 Areně se bez takových excesů obešel.

Kytarista Limp Bizkit v PrazeFloridská nu-metalová skupina Limp Bizkit, která kombinuje rap a tvrdou muziku, se proslavila na konci 90. let přelomovým albem Significant Other. Od roku 2001, kdy ji opustil kytarista  Wes Borland, ale  začala mít problémy. Hrála pak s kytaristy z různých kapel (například KoRn), až nakonec přijala Mikea Smithe. S ním nahrála pochmurné album plné balad Result May Vary, které sice překvapilo, ale předchozí velký úspěch nepřineslo. Wes Borland se pak do kapely vrátil, jeho členství je však stále vrtkavé.

Fandové, na scénu!
V Praze se Limp Bizkit představili v plné sestavě: frontman Fred Durst, kytarista Wes Borland, baskytarista Sam Rivers, bubeník John Otto a Dj Lethal (ex House of Paine), který si svůj mixážní pult ozdobil českou vlajkou. Složení dávalo tušit, že publikum uslyší hlavně starší velké hity. A také ano – zazněly Just Like This, Break Stuff, My Way a Rollin´.
Vzezření členů kapely bylo klasické: Fred Durst v červené baseballové čepici a Wes Borland à la africký šaman. Koncert odstartovali pár minut po osmé hodině, překvapivě bez předskokana, písní My Generation. Při Eat You Alive se Fred rozpálil a vypadalo to, že chce dodržet slova písně a pár lidí v blízkosti sežrat. Necelé čtyři tisícovky návštěvníků nedokázaly naplnit O2 Arenu ani z poloviny, situaci ale zachraňovali fanoušci pod pódiem, kteří celý koncert skákali do rytmu takřka jako jeden muž. Kapela si vytáhla dva největší šílence z publika a na jednu píseň je nechala řádit na pódiu. Hoši se toho ujali obstojně; až Limp Bizkit zase vypadne nějaký člen, vědí, kde hledat.

Poslechněter si Limp Bizkit živě v písni Just Like This

Výsměch a Behind Blue Eyes
Po hodině vystoupení Limp Bizkit zmizeli ze scény, zbyl po nich jen z pásky vřeštící, nepříjemně vtíravý smích, lépe řečeno výsměch. Diváci se ale nenechali odradit a mocným řevem a dusotem kapelu po pár minutách přivolali zpátky.  Ačkoliv složení kapely i diváků napovídalo, že se bude hrát jenom tvrdě, po návratu přišel čas pro Behind Blue Eyes. Buď jak buď, je to jeden z jejích nejznámějších hitů, a tak zaznít musel. Kapela pak přidala ještě několik skladeb, poděkovala, rozhodila do publika pár lahví s vodou a skončila s Take a Look Around.

Dojmy z koncertu Limp Bizkit shazuje fakt, že skupina všude a pokaždé dělá a dokonce říká to samé – stačí si na internetu najít třeba jen krátké video z některého koncertu.
Trochu invence by to chtělo, fellaz.

Poslechněter si píseň Take a Look Around

http://www.youtube.com/watch?v=_hIouaymMzc

Limp Bizkit
18. června 2009, O2 Arena, Praha

Témata:, ,