Linkin Park mají The Catalyst. Prach, kouř a voda – koukněte, jak se natáčel klip

Hana-Slivova

Kalifornští nu-metalisti Linkin Park chystají na září novou desku A Thousand Suns, za sebou už ale mají natáčení klipu k prvnímu singlu The Catalyst. Podívejte se, kolik kouře a barevného prachu kapela použila a jak celé natáčení probíhalo.

Klávesák a kytarista Linkin Park Mike Shinoda. Sedí na zadním sedadle černé limuzíny, na sobě černou kápi. Zatímco s netečným pohledem zpívá text skladby, zpěvák Chester Bennington se snaží ze všech sil udržet hlavu nad hladinou. Do toho spousta kouře a barevného prachu, který má za úkol navodit atmosféru chaosu. Až bude jednou končit svět, mohlo by to vypadat takhle. Vítejte v klipu k písničce The Catalyst, prvním singlu z desky A Thousand Suns.

Klip režíroval člen kapely DJ Joe Hahn. „Zním teď trochu unaveně, protože v té písničce zpívám. Zpíval jsem celý den a k tomu jsme tam měli hodně kouře. Na místě řidiče ale sedí Joe a my mu věříme,“ hodnotil natáčecí den v rozhovoru pro MTV, která premiérově nabídla celý klip, Shinoda.
Baskytarista kapely David Farrell už dříve řekl, že Hahn tvoří hodně vizuálně, takže jeho pojetí klipu pro něj nebylo překvapivé. „Má rád velké věci. Do našeho klipu se mu podařilo dostat spoustu energie, což je právě to, co podle mě dělá dobrý klip dobrým klipem. K samotné písničce přidal ještě něco navíc, a proto se mi to video vážně dost líbí,“ vysvětluje Farrell.
Líbí se i vám? Na hotový klip se podívejte tady. Deska A Thousand Suns vyjde v polovině září 2010.