LMFAO v Praze: Yeah, baby, máme večírek

petradamek

Málokterého interpreta vystihuje jeho název tak dokonale jako americkou taneční elektro dvojku LMFAO. Moderní, na pohled pěkné, dynamické, cool, ale ve skutečnosti prázdné, povrchní a zbytečné. Podobně dynamický a cool, ale zároveň naprosto povrchní a zbytečný byl i její první český koncert.

Tihle dva jsou momentálně v kurzu. Za oceánem (a vlastně nejen tam) prodávají desky ve velkém a dokonce si po boku Madonny zahráli na slavném Superbowlu. Nadšení českých fanoušků tak nemohla zčeřit ani nemilá zpráva o absenci SkyBlua, jenž musí kvůli problémům se zády část turné vynechat. Hlavně, že bude párty!

RedFoo z LMFAO v PrazePárty, nepsané heslo LMFAO, visí ve vzduchu holešovické arény jako neviditelná mantra. Kdo není dost odvázaný, dost „párty“, jako by tu vůbec nebyl. Třeba ta mladá kočka támhle. Předchozí večer sice zapomněla obličej v solárku, ale se svým přítelem v upnuté růžové (nebo lososové?) mikině a stříbrné náušnici ve tvaru hvězdy paří přímo ukázkově.

O kousek dál zase poskakují dvě hipsterky s brýlemi přes půlku obličeje a tričky delšími než noční košile, které doma nosí jejich mámy. Hele, támhle má týpek hlavu v krabici! Vypadá jejich robot, no ne? Dalších padesát kluků se po Tipsport areně promenáduje v tmavé afro paruce „RedFoo style“. Hlavně mít styl, všechno ostatní je vedlejší.

Co je tohle za frajery? Říkají si Far East Movement, docela energická banda. Ty stříbrné nesmysly kolem krku a silácká gesta jsou v ceně? Pauza, střih, tři čtvrtě na jedenáct a na pódiu se konečně objevují LMFAO, respektive jejich starší polovička v obklopení muzikantů a mnoha tanečníků.

Pěkné to mají, o tom žádná. Fajn zvuk, parádní světla, velké obrazové projekce a vcelku dynamická taneční show – produkci by LMFAO mohli závidět i leckteré opravdové hvězdy. Ale dál? Dál nic.

RedFoo sice dělá psí kusy, aby na sebe upoutal pozornost (třeba tak, že stále dokolečka otravně hlásí: Yeah, Baby), ale ani jeho urputná snaha nezakryje fakt, jak monotónní, přihlouplá a celkově úplně prázdná tahle duc-duc muzika je.

Nezdá se ovšem, že by si toho někdo všimnul, a už vůbec, že by nad tím někdo přemýšlel. Naopak, fanoušci nadšeně dováděli na pár pseudo-hitů typu Party Rock Anthem, které do nich pod tlakem stačila nacpat rádia, mávali svítícími trubicemi a byli šťastní a spokojení (byli

).

LMFAO jsou a i po tomto koncertu budou hvězdy. Možná ještě rok. Za dva roky po nich neštěkne pes, ale co – objeví se někdo jiný a zase bude párty. Jenže co pak s tou černou afro-parukou?

LMFAO
Support: Far East Movement
Praha, Tipsport arena, 24. února 2012

Témata:, ,