„Jestli chci něco říct, tak prací. Mám totálně plný diář i spoustu plánů a jsem ráda, jak to je. Nechtěla bych se nikam vracet,“ uvedla. Na začátek dubna připravuje tři velké koncerty v Bratislavě s názvem Fifty fifty a v listopadu jeden v pražské O2 areně.

„V pětatřiceti jsem asi byla půvabnější, ale úplně blbá. Neměla jsem nadhled a strašně jsem si komplikovala život a všechno prožívala. Vím, že lidé mají moc rádi hvězdy, ale také rádi pozorují, jak hvězdy padají,“ řekla dále zpěvačka.

Příští rok chce vypnout‘ a pronajmout si na tři měsíce dům na Floridě. „Uteču jako Hana a Lucku nechám tady. Chtěla bych příští rok zbrzdit, abych nezačala lézt na nervy lidem ani sobě. Ale letos se mě nikdo nezbaví,“ podotkla zpěvačka vlastním jménem Hana Zaňáková.

Nová nahrávka vznikala v produkci slovenského hudebníka a producenta Martina Maxo Šrámka. Se Šrámkem, s nímž si o generaci starší Bílá na albu zazpívala i dva duety, ji seznámil režisér bratislavských koncertů Jeff Minařík.

„Chtěla jsme udělat něco výjimečného, abych uzavřela první polovinu svého života. Po prvním poslechu Martinovy muziky jsem věděla, že přesně tohle jsem chtěla. Něco nového a moderního, ukázku, že Bílá v padesáti nekončí, ale pořád má čím překvapit,“ řekla.

Texty na album dodali Petr Harazin a Štěpán Petrů, jinak členové skupiny Nebe. Na desce Bílá mimo jiné spolupracuje se slovenskými zpěvačkami Katarínou Knechtovou, která jí napsala titulní píseň, a rapující Celeste Buckingham.

„Kolem mě byli samí muži a já sama mám v sobě tolik testosteronu, že jsem měla strach, že neoslovím lidi, kteří ode mne očekávají tu ženskou část,“ vysvětlila Bílá jeden z důvodů jejich angažmá.

Čtyři písně z nové desky Bílá představí na nadcházejících koncertech. „Kdysi dávno jsem na turné lidem dala jenom nové písně a oni odcházeli rozpačití. Tuhle chybu už nikdy neudělám. Nebudu bilancovat, zčásti bude repertoár nový, ale lidé dostanou i to, pro co si přišli,“ dodala Bílá, která loni v listopadu obhájila vítězství v kategorii Nejlepší zpěvačka a převzala osmnáctého Českého slavíka.