Madonna míří do Prahy. Co přiveze?

Redakce

Americká popová hvězda Madonna na svých vystoupeních v pražské O2 areně 7. a 8. listopadu nabídne program, který budou téměř z poloviny tvořit písně z jejího nového alba Rebel Heart. Evropskou část jejího světového turné zahájil ve středu koncert v Kolíně nad Rýnem. Zahrála dvě desítky písní a přídavek Holiday, z toho devět z poslední desky.

Recenze označují třinácté studiové album Madonny za její nejlepší desku za posledních 17 let. Úspěch mělo i v tuzemsku. Rebel Heart bylo podle tuzemské pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) nejprodávanějším fyzickým nosičem za 11. týden letošního roku. Nahrávce se dařilo i v internetovém prodeji.

Středeční vystoupení v Kolíně nad Rýnem označili recenzenti za „propracovanou show“. Zpěvačka se tradičně prezentovala v provokativním kostýmu a jako dekorace sloužily různé starožitné a orientální předměty.

Na veřejnost zatím nepronikla informace, kde bude Madonna při svém pobytu v Praze bydlet. Spekuluje se o pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně. Tam zpěvačka spala při svém posledním pražském vystoupení v roce 2009. Tehdy si se svými čtyřmi dětmi a přítelem nechala zarezervovat celé páté patro. Personál hotelu musel na její přání vypnout výtahy, aby ji nikdo nevyrušil při odpočinku. Aby se udržela kondici, šla se odpoledne před koncertem rozcvičit do hotelové tělocvičny, kterou na její přání vytopili přesně na 35 stupňů Celsia.

v souvislosti s plánovanými víkendovými koncerty v O2 areně připravuje pražská policie standardní bezpečnostní opatření. Budou se na něm podílet policisté dopravní, pořádkové i kriminální služby. Ve spolupráci se strážníky městské policie budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a veřejný pořádek v bezprostředním okolí koncertní haly či jiných oblastech dle aktuální potřeby.

Témata:,