Před rokem: Madonna v Praze – skvělý koncert ve strašném areálu

Lubos-Prochazka

To to letí. Přesně před rokem, ve čtvrtek 13. srpna, vystupovala v Praze Madonna (51). Zavzpomínejte, jak loni Koule o koncertu informovala.

Bezvadný zvuk, až na vyjímky dobrý zpěv, zato příšerný areál. Takový byl koncert královny světového popu Madonny (50) v Praze v rámci Sticky and Sweet Tour, který Koule on-line sledovala. Show podle fanoušků ukázala zásadní zvrat v Madonnině chování. Jindy "ledová královna" se totiž dokázala několikrát usmát, prostředníček vztyčila jen jednou a dokonce si zazpívala s publikem.

Madonna si dala na čas, na pódiu se objevila až po deváté hodině, údajně kvůli opožděné odpolední zvukové zkoušce. Předskakoval jí DJ Paul Oakenfold. Jeho muziku ale většina diváků slyšela pouze z dálky. Tisíce lidí totiž ještě krátce před osmou večerní stály v úzkých uličkách vytvořených kolem chodovského přírodního amfiteátru. Fronty se pohybovaly pomalu a byly nekonečné. Pořadatelé si naštěstí na poslední chvíli uvědomili, že takhle by to nešlo, a "odbavování" fandů zrychlili. Lístek ani batoh už pak návštěvníkům ani nekotrolovali a rovnou je pouštěli dovnitř. Počasí sice hrálo celé akci do karet, areál byl ovšem plný bahna, štěrku a trávy. Tu kopec, tu rovinka. Málo stánků s pitím a jídlem – velké fronty!. Na tohle ale posluchačí díky dobré show rychle zapomněli. Chladný večer vadil jen choulostivcům.

Takhle Madonna zpívala v Praze Miles Away

Hold Jacksonovi a You Must Love Me s romskou kapelou
Při úvodní písni The Sweet Machine se Madonna objevila na trůně s velkým písmenem M v sexy černém oblečení. Po pozdravu "Hallo Prague" pokračovala Candy Shopem a novinkou Beat Goes On, při které se vozí v autě značky Rolls Royce. Jako kytaristka se Madonna předvedla v písni Human Nature, kterou provázela videoprojekce s Britney Spears. Tu Madonna pozvala na své americké turné.

Hold zesnulému pěveckému kolegovi Michaelu Jacksonovi vzdala zpěvačka na závěr písně Holiday. Nad scénou se objevil portrét mladého Michaela, na pódiu tančil Jacksonův imitátor. Publikum tleskalo a skandovalo.

Přečtěte si on-line report z koncertu

Madonna střídala jedno sexy oblečení za druhým. Kontroverzní pověst potvrdila při písni She˙s Not Me, kdy publiku ukázala červené kalhotky a na scéně se vášnivě políbila s jednou z tanečnic. Řadu songů Madonna zpívala na playback, což je o ní známé. Je ale velká škoda, že když už "šla" živě, všichni to kvůli falešným tónům poznali.

Jedna část koncertu se nesla ve stylu romské nevázanosti. Na scéně se na několik minut objevila hostující romská kapela Kolpakov Trio. Muzikanti zpěvačku doprovodili při You Must Love Me z Evity. Následovaly Madonniny velmi dobře namíchané předělávky hitů jako Music, Frozen nebo fenomenální Like A Prayer. Na řadu přišly i aktuální skladby She’s Not Me, Spanish Lesson a Miles Away. Madonna při nich neustále burcovala publikum hláškami o "úžasné Praze a České republice". 

Celý koncert vygradoval ve 23 hodin písní Give It 2 Me, při které Madonna sestoupila k publiku a zpívala s ním. Nakonec se s vlajkou České republiky v ruce s Prahou rozloučila. Strávila tady dva dny a obrátila ji vzhůru nohama.

Madonna
Sticky & Sweet tour, 13. srpna 2009, Praha

Témata:,