Mamma Mia! končí v Česku!

Redakce

Muzikál Mamma Mia!, který v Praze dosud vidělo více než 210 000 diváků, odehraje slavnostní derniéru na Silvestra, 31. prosince 2016. "Licence nám končí poslední den v roce, a tak se s představením rozloučíme," uvedla producentka Renata Štupáková.

Česká verze muzikálu s písněmi skupiny ABBA měla premiéru 12. prosince 2014 a stala se diváckým hitem. Získala nominaci na Cenu Thálie pro představitelku Sophie, Hanu Holišovou, a už druhý rok zaplňuje rozlehlé hlediště Kongresového centra Praha s kapacitou větší než 1500 míst.

Licence k uvádění v České republice končí 31.12.2016, kdy soubor odehraje slavnostní derniéru od 14:00 hodin. „Předpokládáme velký zájem publika, a tak první derniéra bude 30.12. a druhá na Silvestra,“ doplnil Jiří Jurtin, producent muzikálu.

Kromě několika překvapení diváci obou derniér obdrží od účinkujících dárek v podobě upomínkových předmětů Mamma Mia!. Mamma Mia! se počtem diváků zařadila mezi nejúspěšnější domácí muzikálové projekty, za celou dobu uvádění představení navštíví na 280 000 diváků.

V inscenaci Antonína Procházky účinkují Alena Antalová, Helena Vondráčková, Jiří Langmajer, Leona Machálková, Jaroslava Kretschmerová, Daniela Šinkorová, Petr Kolář, Pavel Vítek, Roman Vojtek, Hana Křížková, Adéla Gondíková, Hana Holišová, Tomáš Smička, Jitka Asterová, Michael Foret, David Gránský, Olga Lounová, Michaela Nosková, Tomáš Trapl, Radka Fišarová, Petr Kotvald, Petra Vraspírová, Ivana Korolová a další. Česká Mamma Mia! je jedním z mála muzikálů v zemi, kde herce doprovází živý orchestr.

Hity jako Dancing Queen, Super Trouper, Money, Money, Money, Thank You for The Music, Waterloo nebo Voules Vouz si obecenstvo zpívá s účinkujícími ve finále každého představení. Na scéně Kongresového centra Praha hitmuzikál Mamma Mia! vystřídá už od 23. dubna 2016 jevištní adaptace filmu Ať žijí duchové s písněmi Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Petr Kolář: Vzpomínky na spolupráci s Karlem Gottem mi už nikdo nevezme

Co jste nevěděli o Pomádě: Proč tam nehrál Elvis?

Témata:,