Manson hrál v Brně jen hodinu, fanoušci po koncertě pískali


Americký rockový provokatér Marilyn Manson včera na brněnském Velodromu představil svou novou desku The High End Of Low. Na své si fandové ovšem tak úplně nepřišli. Několika tisícovkám lidí totiž Manson zpíval jen něco přes hodinu, nepřidal ani jednu píseň a část skladeb odehrál ve zkrácené podobě.

Marilyn Manson love  Foto myspace

Na černou scénu vystoupil Marilyn Manson v třírohém klobouku asi v devět hodin večer. Hrál nové písně i osvědčené hity jako Beautiful People a Sweet Dreams (Are Made Of This). Skladby však někdy z nejasných důvodů přerušoval a zastavoval. Zvukařům přidělával starosti neustálým rozléváním vody a shazováním stojanů na mikrofony a světla. Manson je znám jako skandalista. "Odpustíte mi moje hříchy?" ptal se včera teatrálně publika. Hned však vzal pokání zpět a přiznal, že být hříšníkem jej baví. Žádné skandály ani pověstné hororové kousky však tentokrát nepředvedl, zůstal u obscénních gest, plivání a peprných nadávek, jimiž častoval publikum i členy své skupiny. Kdo čekal výpravnou teatrální show, odešel z koncertu zklamaný. Velká část publika dávala po koncertě zklamání najevo pískáním.

Recenzi Koule.cz na novou Mansonovu desku čtěte tady.

Velodrom, který má při rockových koncertech kapacitu až desettisíc lidí, se zaplnil asi z poloviny. Úlohu předskokanů se ctí splnila severočeská skupina X-Left To Die. Muzikanti, kteří nedávno vydali debutovou desku Potešma, hrají zvláštní stylovou směs, jíž sami říkají bluecore. Čtyřicetiletého Mansona, který v České republice vystoupil počtvrté, proslavila nejen hudba, ale také démonická image a snaha o bezpohlavní zjev. Na veřejnosti se prakticky nikdy neobjevuje bez bílého líčení a extravagantního oděvu. K tématům jeho písní patří satanismus, drogy, smrt, sebevražda a sex ve všech myslitelných podobách. Provokuje také svým pseudonymem, který si složil z křestního jména slavné herečky Marilyn Monroe a příjmení masového vraha Charlese Mansona.
Mansonova hudba spojuje metal s elektronickou a industriální tvorbou, ale také popem. V počátcích kariéry jej výrazně ovlivnil lídr kapely Nine Inch Nails a producent Trent Reznor.
    
Marilyn Manson
3. června, Brno, Velodrom