Marek Ztracený miluje U2. Polský koncert oplakal


Představujeme vám novou rubriku, kterou jsme pojmenovali V čem jede... Ne, nebudeme vám psát o tom, jaká si kdo pořídil auta, i když i to by mohlo o lecjakém zpěvákovi či herci něco napovědět. Nás – a doufáme, že i vás – bude především zajímat, jakou muziku mají rády naše „celebrity“, jestli si stále ještě kupují desky a chodí na koncerty. Jako první svoje hudební chutě odkryl písničkář a skladatel Marek Ztracený.

Letošní prázdniny Markovi Ztracenému moc nevyšly. „Pozval jsem svoji rodinu do Itálie, kde ale řádil uragán. Museli jsme se vrátit a já jsme z toho ještě dva dny nespal,“ řekl Kouli.cz. Teď se chystá do Madridu na focení bookletu s fotografem Ondřejem Pýchou, což považuje za svoji náhradní dovolenou. „Moc se na ni těším,“ dodává.

Jaké místo na dovolené u tebe muzika zaujímá?  
Je nejdůležitější! Vůbec si neumím představit, že bych něco dělal bez muziky, natož bez ní trávit dovolenou. Řekl bych to tak, že rock´n´roll je nade vše 🙂

Kolik jsi nejvíc dal za jedno cédéčko?  
Byla to myslím nějaká speciální verze CD U2 a dal jsem za ní tenkrát asi 1200 korun.

Hudební zážitek roku?
Polský koncert U2. Já jsem na ně totiž ulítlej, a protože jsem se tak strašně těšil, musím se přiznat, že jsem to jako skalní fanoušek i oplakal.  

Podívejte se na U2 a jejich One v Polsku

Kdybys musel vyhodit všechny desky, které máš doma, a směl si nechat jen jednu, která by to byla?
Asi Live in Wembley od Queen, jejich hudba mě provází od dětství.

Co si pouštíš, když jsi nemocný?  
Naposledy u angíny to byl tuším nějaký Lenny Kravitz.

Oblíbený hlas?
Je to asi ohraný, ale myslím, že prostě lepší hlas neexistuje. Freddie Mercury.

Poslechněte si Freddieho

Témata: