Martha Issová se válí po Anně Polívkové. Proč?

Redakce

Klaunské duo o přátelství, jehož autorkami a hlavními aktérkami jsou Martha Issová a Anna Polívková, při premiéře v květnu 2011 zaznamenalo pochvalné recenze kritiků a nadšené reakce diváků. A nejinak je tomu dnes, kdy představení Krasavice Interkontinentální – Arte et Marte pravidelně vyprodává holešovickou La Fabriku.

V dostatečném předstihu se ovšem vstupenky sehnat dají a v tomto případě trocha trpělivosti určitě stojí za to. Například květnové reprízy jsou na programu La Fabriky 16. 5. a 25. 5.

Anna Polívková a Martha Issová: dvě herečky z odlišných divadelních prostředí a blízké kamarádky už od dětství. Na jevišti se setkaly při několika společných improvizacích, které je inspirovaly ke spolupráci nad pevnější divadelní formou. A tak společně napsaly Krasavice Interkontinentální – Arte et Marte.

Krasavice Interkontinentální – Arte et Marte je zábavné, převážně neverbální představení o přátelství, a to nejen o jeho světlých, ale i stinných až temných stránkách. Krom 2D animací nabízí i přízemní akrobacii, tanec, postýlkovou scénku, pláč, řev, zpěv. Animace filmové režisérky a animátorky Michaely Pavlátové zastávají veškerou scénografii představení a jsou aktérkám na jevišti aktivním partnerem. Kostýmy vytvořilo studio Chatty, autorem hudby je Jakub Xavier Baro.

Eliška Balzerová končí jako ředitelka Divadla Na Fidlovačce!

Rozhovor s Petrem Štěpánkem: Moje motto? Jak jen to říct slušně…