Martin France a skupina Holki předali přístroj, který hlídá srdce dětí.


Dětské oddělení prachatické nemocnice už vlastní díky benefičnímu koncertu "Kdo má rád..." na Martinském mlýně v jižních Čechách EKG Holter. Tento přístroj hlídá srdce dětí. „Přístroj je speciálním záznamníkem, který se pomocí elektrod připojí na tělo pacienta a čtyřiadvacet hodin natáčí jeho EKG. Pacient po tu dobu vykonává běžnou činnost. Můžeme tak zjistit, zda u něho ve sledovaném období vznikly poruchy srdečního rytmu a při jaké činnosti se to stalo,“ vysvětluje ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

Tento týden, toto speciální zdravotnické zařízení převzal primář Jan Kylián s ředitelem nemocnice Michalem Čarvaše z rukou zpěváka a producenta Martina France, skupiny Holki a Radovana Sedláře, ředitele společnosti BTL zdravotnická technika. Mezi gratulanty nechyběla ani Martina Lišková, která dovezla hračky pro malé pacienty dětského oddělení ze své firmy v Horní Bříze.

Tisk

200spolDětské oddělení prachatické nemocnice už vlastní díky benefičnímu koncertu „Kdo má rád…“ na Martinském mlýně v jižních Čechách EKG Holter. Tento přístroj hlídá srdce dětí. „Přístroj je speciálním záznamníkem, který se pomocí elektrod připojí na tělo pacienta a čtyřiadvacet hodin natáčí jeho EKG. Pacient po tu dobu vykonává běžnou činnost. Můžeme tak zjistit, zda u něho ve sledovaném období vznikly poruchy srdečního rytmu a při jaké činnosti se to stalo,“ vysvětluje ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

 

Tento týden, toto speciální zdravotnické zařízení převzal primář Jan Kylián s ředitelem nemocnice Michalem Čarvaše z rukou zpěváka a producenta Martina France, skupiny Holki a Radovana Sedláře, ředitele společnosti BTL zdravotnická technika. Mezi gratulanty nechyběla ani Martina Lišková, která dovezla hračky pro malé pacienty dětského oddělení ze své firmy v Horní Bříze.

spol

3. ročník charitativního Dětského dne a benefičního koncertu „Kdo má rád…“, díky kterému se přístroj EKG mohl pořídit, se uskutečnil v sobotu 15. června 2013 a kromě už zmíněných umělců koncert přijeli podpořit také herečka Chantal Poullain, která se od příštího roku stává patronkou tohoto koncertu, zpěvačka s ohromným rozsahem Marcela Holanová, český Tom Jones Martin Chodúr, rockerka Gabriela Gunčíková, italsko-český zpěvák Davide Matiolli, slovenský zpěvák s nejbělejším chrupem Thomas Puskailer, zpěvák a skladatel Jarek Šimek, 11 letý zpěvák Tomáš Ringel, operní diva Pavlína Senič, kouzelník a šoumen Radek Bakalář a moderátorka Markéta Mayerová.

Zpěvák a hlavní organizátor akce “ Kdo má rád …“ Martin France prozradil: „Nyní už připravujeme čtvrtý ročník. Začínáme shánět finance od sponzorů a účinkující. Chceme, abychom i v příštím roce pokračovali v sérii těchto započatých koncertů a Dětského dne. Právě proto jsem rád, že i dnes na předání lékařského daru přijeli Holki, které k letošnímu ročníku patřily více, než symbolicky, protože 2 z nich byly těhotné a přiznám se, že jsem měl obavy, že nám porodí přímo při koncertu, protože byli v sedmém, osmém měsíci“.

Dvě novopečené maminky a jedna už zkušenější mají k dětem velmi blízko. Třiatřicetiletá zrzka Radama Labajová nechala sice svého čtyřletého Teodora Maxmiliána ve školce, ale její oči bedlivě sledovaly rozzářené kolegyně s jejich dcerami. Jednatřicetiletá blondýnka Kateřina Brzobohatá porodila Anabel, a to necelý měsíc po vystoupení na Martinském mlýně. Stejně mladá hnědovláska Nikola Šobichová týden po Kateřině na svět přivítala dceru Viktorii. „Je to fajn pocit. S Martinem a jeho mamkou Jiřinou spolupracujeme už mnoho let, a tak když za námi Martin přišel s tímto nápadem, tak jsme ho přivítali. Rády děláme radost, a když je to pro děti, ještě k tomu nemocné, tak není o čem diskutovat“ se svěřila Kateřina Brzobohatá.

Další, už čtvrtý ročník proběhne v sobotu 14. června 2014 na Martinském mlýně, kdy se od 11.00 hodin uskuteční Dětský den v lese kolem rybníka u mlýna a poté od 18.00 hodin zazpívá plno interpretů naší pop-rockové scény.

Témata: