Martin France: S podzimem začínám pomalu měnit bílé víno za červené


Už v sobotu 20. září 2014 se uskuteční na náměstí v krásném jihomoravském městečku Dolní Dunajovice I. ročník benefičního koncertu (od 18 hodin) a dolnodunajovického rejdění (od 13 hodin) Křídla motýlí, jehož výtěžek je určen pro občanské sdružení Debra – nemoc motýlích křídel, jež sídlí v brněnské nemocnici. Na koncertu vystoupí Ilona Csáková, Petr Bende, Kamelie, Martin France, Marcela Březinová, Sámer Issa, Jiří Zonyga, Holki, Thomas Puskailer, Leona Šenková, Gabriela Goldová nebo Markéta Zehrerová. Koncert moderuje Markéta Mayerová a jeho výtěžek si přijde převzít osobně patronka občanského sdružení Debra herečka Jitka Čvančarová. A právě se zpěvákem a producentem koncertu Martinem France jsme si popovídali.

Proč jste se rozhodl podpořit benefiční koncert Křídla motýlí?
Protože už jsme jednou s o. s. Debra spolupracovali v pražské Lucerně v rámci koncertu Petry Janů, tak teď jsme přesídlili na jižní Moravu a budeme se snažit úspěšně »vykopnout« 1. ročník tohoto koncertu v Dolních Dunajovicích a taky proto, že koncert produkuji.

Setkal jste se někdy s nemocí motýlích křídel?
Ano, byl jsem na golfovém turnaji, kde jsem měl možnost se potkat s lidmi s touto nemocí a také na výročním předávání výročních cen o. s. Debra v Brně.

Koncert se uskuteční v jihomoravském městečku Dolní Dunajovice, už jste v něm někdy byl?
Do Dolních Dunajovic poslední dva roky jezdím docela často a to konkrétně do Vinařského dvora u Mlýnků, u kterých bude po koncertě závěrečné společenské setkání. A ohledně spolupráce také za starostou Dolních Dunajovic panem Josefem Hasníkem.

K jižní Moravě patří neodmyslitelně víno, jaké máte nejraději?
Mám rád jak bílé, tak červené víno, ale musí být suché. V létě více inklinuji k bílému vínu a s podzimními a zimními měsíci začínám pomalu měnit za červené.

Jak jste prožil léto?
Částečně pracovně a částečně dovolenkově.

Kde jste byl na dovolené?
Byl jsem pár dní na chalupě a byl jsem se také podívat v Provence a tak jsem měl možnost navštívit Saint –Tropez, Marseille, Toulon, Six de la Plages, Port de Grimau nebo přístavní město Cassis, které mě totálně nadchlo.

Co připravujete pro své fanoušky do konce roku?
Doprodukovat tento koncert v Dolních Dunajovicích, pokračovat v nahrávání novinkového CD a zprodukovat narozeninový Galakoncert k 70. narozeninám zpěváka Milana Drobného v pražské Lucerně, kam mu přijde popřát plno pěveckých kolegů. Koncert se uskuteční 13. ledna 2015, takže to už je vlastně za chvíli.

Témata: