Martin France: Třeba přijde Ježíšek už 6. srpna!


Letošní 13. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska bude tematicky zaměřený jako Vánoce na Housce. Nejen účinkující zpěváky, ale i všechny návštěvníky budou čekat vánoční dekorace, chybět nebudou ani vánoční stromky a cukroví. A interpreti budou samozřejmě zpívat vánoční koledy! Už 13. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska se uskuteční 6. srpna 2011 a mimo jiných na něm vystoupí i zpěvák Martin France.

Letošní 13. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska bude tematicky zaměřený jako Vánoce na Housce. Nejen účinkující zpěváky, ale i všechny návštěvníky budou čekat vánoční dekorace, chybět nebudou ani vánoční stromky a cukroví. A interpreti budou samozřejmě zpívat vánoční koledy! Už 13. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska se uskuteční 6. srpna 2011 a mimo jiných na něm vystoupí i zpěvák Martin France.

Martine, co říkáte na nápad udělat Vánoce 6. srpna a ještě k tomu na hradě Houska?
Určitě si to užijeme a těším se nato. Jen aby po loňských povodních letos na »vánoční« Housku nezačalo ještě při našem štěstí sněžit. A Vánoce na tajuplné a pekelné Housce zažiji opravdu poprvé… a třeba přijde i Ježíšek.

Co máte na Vánocích nejraději?
Ten pocit zklidnění se. Mám rád, když se na Štědrý den probudím a venku chumelí, udělám si velké kafe s mlékem, začnu zdobit stromek a u toho koukám na pohádky nebo si u toho pustím koledy. Na řadu pak přijde i vánoční bowle a Vánoce jsou jak hrom. Rád dávám dárky, je to pro mě větší potěšení, než je dostávat.

Jaký vánoční dárek vám udělal největší radost?
Každý rok je to samozřejmě něco jiného, ale velkou radost mi udělal třeba letecký zájezd do Paříže.

A jakým dárkem jste naopak udělal největší radost vy?
Tak to netuším, ale třeba také právě leteckým zájezdem do Paříže.

Jak se vůbec připravujete na Vánoce a kdy nakupujete dárky?
Na Vánoce se nijak moc zvlášť nepřipravuji. Jen udělám důkladnější domácí úklid a vánoční výzdobu. Nejsem bohužel ten typ, co nakupuje dárky v průběhu roku. Začínám s tím cca někdy kolem října a listopadu.

Pečete i vánoční cukroví?
Vánoční cukroví nepeču. Dostávám ho od rodičů a nějaké si kupuji. Mám už několik let jednu firmu, která dělá super cukroví, takové malé a fakt dobré.

Dodržujete nějaké vánoční tradice a zvyky?
Občas rozkrojím jablko a nechávám ho pak jako dekoraci, občas si dáváme kapří šupinu pod prostírání.

Proč jste se rozhodl vystoupit na charitativním koncertu Vánoce na Housce?
Protože musím. Ten koncert jsem si před třinácti lety vymyslel, tak tam musím být každoročně a věnovat se tomu, protože je to opravdu veliký kolos. A zároveň už třináctým rokem přineseme hradu opět finanční pomoc ze vstupného. Peníze se pak zužitkují na rekonstrukci této historické památky.

Noc s hvězdami na hradě Houska aneb Vánoce na Housce
Letošní už 13. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na hradě Houska se uskuteční v sobotu 6. srpna 2011 a mimo jiných na něm vystoupí i Monika Absolonová, Ewa Farna, Petr Vondráček, Martin France, Yvetta Blanarovičová, Jan Bendig, Holki, Světlana Nálepková nebo Leona Černá.
„Již v loňském ročníku jsme začali i odpoledním koncertem na 1. nádvoří a letos tomu nebude jinak. Přibližně v 16.30 hodin pro návštěvníky vystoupí uskupení Roxette Revival – The Rockset – jako taková malá ochutnávka před hlavním koncertem. Další novinkou je, že kapely, které hrají na večerním koncertu nezačnou jako v předchozích ročnících od 22 hodin, ale už o hodinu dříve, to znamená že koncert kapel ve 21 hodin otevře zpěvačka Marcela Březinová & Band, poté následuje skupina Datwek a koncert kapel ukončí skupina Petra Dvořáka Wolnej Prout,“ řekl nám producent a hlavní organizátor koncertu Martin France.
Ve dvanácti ročnících »Housky« se vystřídalo přes 420 účinkujících, kdy všichni vystupovali bez nároku na honorář, pouze za cestovné a výtěžek byl každý rok poukázán na obnovu a rekonstrukci hradu Houska. Za celou tuto již letitou tradici si tento benefiční koncert získal jména a tradici nejenom v severočeském kraji, ale jeho jméno Noc s hvězdami na hradě Houska už v podstatě znají po celé republice. Takto se z tohoto projektu stal jediný pravidelný letní festival popové muziky. Podmínkou pro účinkování interpretů na této akci je bezpodmínečně zpívání na živo a to buď na halfplayback nebo s muzikanty.
Letošní 13. ročník benefičního koncertu se uskuteční pod záštitou primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody, premiéra ČR Petra Nečase, hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera a starostky města Česká Lípa Hany Moudré.

Témata: