Massive Attack vydávají novou digitální „minidesku“


Bristolské legendy Massive Attack vydávají nové EP. Čtyřpísňová deska se jmenuje Splitting The Atom a vychází jenom v digitální podobě. Venku bude 10. října.

Triphopoví mágové Massive Attack míří opět do Prahy. Do netradičního prostoru, velkého sálu Lucerny, dorazí 3. listopadu. Fandové kapely budou mít před koncertem co poslouchat, 5. října totiž vyjde čtyřpísňové EP Splitting The Atom. Na albu se objevířada zajímavých hostů. Kromě stálého spolupracovníka Horace Andyho se příznivci mohou těšit na skladby, ve kterých zpívají Tunde AdebimpeTV On The Radio a Guy Garvey z Elbow. Zajímavá je spolupráce se zpěvačkou Martinou Topley-Bird, která bývala partnerkou Trickyho, někdejšího kumpána Massive Attack. EP by mělo být předzvěstí nového alba, o jehož vydání se už delší čas spekuluje.
Massive Attack o sobě dali naposledyi vědět v roce 2006 prostřednictvím singlové sbírky Collected, později už jen sporadicky koncertovali. Loni se představili jako hlavní hvězdy tuzemského festivalu Rock For People. (sli)

 

Témata: