Máte hluboko do kapsy? Poradíme vám, kam levně do Evropy

Redakce

Máte chuť vyrazit někam do zahraničí, ale nemáte moc peněz? Blíží se konec letní sezóny. V Evropě se v září snižují ceny dovolených. Poradíme vám, kam můžete levně vycestovat za hranice.

  • Polsko. Polsko se může pochlubit vysokými hory a historickými městy. Na víkend či na několik dní je tato země skvělou volbou. Od České republiky není moc daleko, dorazíte tam za pár hodin, ať už zvolíte jakýkoli dopravní prostředek. V září totiž ani letenky do hlavního město nestojí příliš mnoho. Mezi nejlevnější města se řadí Krakov a Varšava. Obě rozhodně stojí za prohlídku. Můžete se taky stavit v Osvětimi a Březince, kde se nachází koncentrační tábory. Když umíte šetřit, výlet na prodloužený víkend do Polska by vás neměl stát více než čtyři tisíce.
  • Francie. Země jako Francie není zrovna nejlevnější destinace, ale cestovní výlohy se v září do Paříže velmi snižují. Klesají ceny autobusů i letenek. Ubytování mimo sezónu také není extra drahé, stačí jen vychytat na internetu nějakou dobrou akci. Horší to bude s cenami vstupů na jednotlivá místa. Jen lístek až nahoru na Eiffelovu věž stojí sedmnáct euro. S ostatními cenami za vstupné v Paříží to není o moc levnější. Každopádně pokud nebudete příliš utrácet za lístky, mohli byste se se vším všudy vejít do šesti tisíc za víkend na vlastní pěst i s Eiffelovou věží.
  • Řecko. Řecko je jedna z nejdostupnějších destinací pro turisty. Najdete tam průzračné moře, krásnou přírodu a také památky. Z každé strany tam na vás bude dýchat bohatá historie. A co je nejlepší? Do země olivovníků se dostanete velmi levně. Ať už byste rádi jeli cestovkou, nebo na vlastní pěst, v září zaplatíte za dovolenku v Řecku kolem deseti tisíc za týden. Jedny z nejlevnějších ostrovů jsou Kréta, Rhodos či Lefkáda. Pokud studenti vytáhnou ISIC, budou mít všechny vstupy na různé památky či muzea zdarma nebo za velmi malou cenu.
  • Maďarsko. V Maďarsku můžete objevovat krásy přírody. Ve městech najdete skvostné kostely a katedrály. To však ještě není vše. V této zemi můžete navštívit hned několik lázní. Jedny se dokonce nachází hned v hlavním městě a jmenují se Széchényi. Termální prameny vám mohou pomoci vyléčit různé neduhy. Jedno z nejnavštěvovanějších a nejlevnějších měst je v Maďarsku Budapešť. Lázeňský víkend v této zemi si můžete užít zhruba za pět tisíc korun, pokud nebudete chtít velký luxus.
  • Chorvatsko. Chorvatsko turistům slibuje krásné moře i přírodu. Češi to moc dobře vědí, je to jedna z jejich nejoblíbenějších destinací pro dovolenou. A navíc je tam levně! Pokud pojedete v září busem či vlastní dopravou do Chorvatska, týden by vás mohl vyjít na zhruba osm tisíc. Hodně záleží, jaké si vyberete ubytování. Často tam místní pronajímají rodinné domečky, za které moc nezaplatíte, pokud pojedete ve více lidech. Jedny z nejlevnějších destinací jsou Istrie a Krk.  
  • Bulharsko. Bulharsko patří mezi nejlevnější destinace, kam můžete zavítat. Vykoupete se v moři a zhlédnete několik nejznámějších památek v okolí místa, do kterého vyrazíte. V září je tam stále teplo, takže o opalování nepřijdete. Dovolenka vás vyjde zhruba na devět tisíc i s polopenzí.

Galerie: Stanice metra ze všech koutů světa

Cestovatelský tip: Solná pole v Peru vás uhranou svou krásou

Témata: