MC Duro brzy oslaví dvacet let


Trojice, respektive už jen dvojice, zapálených muzikantů z jesenické Karlovy Studánky věnuje vedle svého povolání taneční hudbě. Skupina vznikla v roce 1992 a doma se o nich moc neví. Zato slaví poměrně dobré úspěchy v zahraničí. Zejména v Polsku, ale i Německu a ve Francii.

Jsou tři, ale ten poslední člen žije v Německu a stal se tedy jen hostujícím členem skupiny MC Duro.   Dušan Pavlica – (Dj Culture) : hudba, klávesy, texty, zpěv, působí také jako hudební producent pro různé hudební interprety jako např. Nironic, Zuzana Gamboová, Chris Banner atd.    Petr Návara  – (Bass Fender) : hudba, klávesy, společně s Dušanem tvoří skladby pro MC Duro.   A konečně David Návara  – (Dj Dee) – (hostující člen skupiny MC Duro) : zpěv, mix, final mastering, zvukový šéf studia MC Duro.    Služebně nejstarším členem skupiny je Dušan Pavlica, po šesti letech vzniká nová sestava členů a od té doby se neměnila. Svoje první CD natočili v roce 2001 a dali mu název Comeback. Rok na to následovalo další album, Tajemný vesmír. Oba projekty obsahují většinou rychlejší skladby. V roce 2004 vydali u Popronu  album MC Duro 1×3. Se skladbou Když měl jsem peněz víc z tohoto alba slaví první úspěchy v hitparádách. Videoklip ke skladbě Sám sebou se objevil  na ČT1 a na televizní stanici Óčko.  V roce 2009 vydávají maxisingl ke skladbě Na vlnách času. K této písni vznikl klip, který se dostal  na televizní obrazovky nejen u nás, ale také v Polsku a Rusku. Skladba reprezentovala Českou republiku  v Eurodance Awards 2009. 

Ve stejném roce vzniká spolupráce se slovenskou formací Papajam. Společně vydávají skladbu Nejsem sám, která se dodnes hraje. O rok později společně  natočili videoklip.  Měl úspěch zejména na Slovensku a v Polsku. Zejména úspěchy v Polsku vedou v roce 2010 k podpisu  smlouvy s polským hudebním vydavatelstvím Sun music a k vydání CD MC Duro – Revolution v Polsku. O rok později MC Duro podepisuje  smlouvu s londýnským vydavatelství BRM k celosvětovému vydání skladby LocalDJ feat MC Duro – Shiny star (electro remix). K této skladbě vychází také maxisingl MC DURO – Shiny star a byl ve Francii natočen i videoklip. Poslední novinkou je pomalá skladba Voda a vzduch, kterou si můžete – stejně jako další skladby poslechnou na youtube. 

Témata: