Metallica a nové album v roce 2016? Kirk Hammet říká ANO

Redakce

Již sedm dlouhých let uběhlo od posledního alba legendární skupiny Metallica. Kirk Hammet, kytarista, se v nedávném rozhovoru rozpovídal, že příští rok by měl být ve znamení nové desky! Konceptem a stylem bude navazovat na Death Magnetic.

Pokud toto čtete, nejspíše si říkáte, co jim tak dlouho trvalo. Nikdo z členů by vám na to zřejmě nedokázal odpovědět. Pravděpodobně za tím stojí finance. Ne že by Metallica neprodukovala obrovské zisky z koncertů, ale CD nosiče zkrátka už příliš nefrčí a peníze z Youtube a Spotify nezaplatí ani novou kytaru pro Jamese a bicí pro Ulricha. Zkrátka propadli jakési pohodlnosti jako například Rolling Stones a Kiss. Ale tomu je konec.

„Doufáme, že album vydáme v příštím roce. Nebudu odhadovat, jestli jsme v jedné třetině, dvou třetinách, nebo osmině práce k novému CD. Může se stát cokoliv a je to hned jinak. Plánujeme to zvládnout v roce 2016, při úplně nejhorším scénáři na začátku roku 2017,“ prozradil v rozhovoru Kirk Hammet. Zároveň přesvědčil posluchače o tom, že skupina ani omylem nepřestane hrát: „Když lidé jako Keith Richards a Mick Jagger vystupují i v sedmdesáti letech, nevidím důvod, proč ne my!“

Nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že se slova Hammeta vyplní. Těšíte se na nové album, nebo si myslíte, že kapela si své nejlepší odkroutila?

10 důležitých událostí Jamese Hetfielda v roce 2015. Přišlo i na Biebera…

Metallica v kině: Zážitek dobrý skoro jako koncert

Témata:,