Metallica je nejvlivnější rocková kapela

Hana-Slivova

Taky vám hudba změnila život? Podle rockového časopisu Kerrang! je v tomto směru nejvlivnější americká kapela Metallica. Na druhém místě se v žebříčku nejzásadnějších tvrdších kapel posledních třiceti let umístili Green Day, třetí skončili Iron Maiden.

Metallica je podle rockového časopisu Kerrang! nejvlivnější kapelou od roku 1980. Anketu uspořádal časopis ke třicátému výročí vzniku.

"Je to příjemný pocit, že nás Kerrang! zvolil jako skupinu, která lidem nejvíc změnila život," řekl bubeník Metalliky Lars Ulrich. "Pamatuju si dokonce první číslo Kerrangu. Tehdy jsem byl poblázněný novou vlnou britského heavy metalu, a tak jsem podnikl cestu do Anglie. Projel jsem celou zemi a časopis cestoval se mnou," dodal.

Metallica – Nothing Else Matters

Na třetím místě žebříčku se umístila kapela Iron Maiden, která se letos představí na festivalu Sonisphere v  Praze. Právě téhle londýnské heavymetalové bandě, která vznikla v roce 1975, tedy o šest let dříve než Metallica, složil Ulrich poklonu. "Znamenali pro nás všechno, čeho jsme kdy chtěli dosáhnout."  

Na devátém místě skončil Ozzy Osbourne, jehož mezi vyvolené dostaly i trochu jiné okolnosti. "Ozzyho přítomnost v žebříčku opravňuje už jenom fakt, že stále žije," komentoval Kerrang! zpěvákovy letité alkoholové a drogové excesy.

Nejvlivnější kapely posledních 30 let podle magazínu Kerrang!

1. Metallica
2. Green Day
3. Iron Maiden
4. Slipknot
5.
My Chemical Romance
6.
Linkin Park
7. Bullet For My Valentine
8.
Blink 182
9. Ozzy Osbourne
10. Foo Fighters

Témata:, ,