Michael Jackson: král popu, nebo nebezpečný pedofil?


Nedávno zesnulého Michaela Jacksona mnozí nazývali králem popu i poté, co jeho kariéra chátrala a sám umělec žil mimo pozornost médií. Od rok 2001 nenatočil žádnou novou desku. Navíc v posledních letech stále více zabředával do velkého průšvihu. O jeho enormní zájem o malé chlapce se začala zajímat nejen média, ale i policie a žalobce.

Michael Jackson se nejprve proslavil se svými bratry ve známé formaci Jacksons 5, aby poté rozjel slibnou kariéru. Mladík s kloboukem, v mokasínách a bílých ponožkách, s nesporným tanečním talentem okouzloval celý svět. Naprosté šílenství okolo Jacksona rozpoutalo legendární album Thriller, kterého se od roku 1982 dodnes prodalo přes 110 milionů kopií.

Po slibně rozjeté kariéře následoval pád na samé dno
Trvalo ještě několik let, než humbuk kolem popového zpěváka číslo jedna utichl, aby poté mohl znovu propuknout v jiné souvislosti. Velká sláva s sebou nese i jisté nepříjemnosti. Projevovalo se jeho chatrné zdraví. Viditelně změněný zevnějšek a odpadávající nos prozrazovaly četné plastické operace, i když on je popíral. Podle policejních spisů vypověděli chlapci, že je stárnoucí král popu údajně fyzicky obtěžoval. Jackson se v rozhovorech svěřoval novinářům, že neměl žádné dětství. Místo aby si ve volném čase hrál jako ostatní vrstevníci, jezdil s Jacksons 5 po světě. Možná i proto se z Michaela nikdy nestal stoprocentní „dospělák“ a pořád v něm tak trochu dřímala duše dítěte.

Podívejte se na klip písně Beat It

http://www.youtube.com/watch?v=WObfcDIf6lY

Po dlouhém vyšetřování ho zprostili všech obvinění
Poprvé ho obvinili ze sexuálního obtěžování třináctiletého Jordana Chandlera v roce 1993. Chlapec se svěřil svému otci Evanovi a ten se rozhodl zničit Jacksonovu kariéru. Rozeběhlo se vyšetřování, chlapce zpovídal soudní psycholog, na řadu přišli i svědci z Michaelovy rodiny. Vinu Jacksonovi nikdo neprokázal. Rodině chlapce však vyplatil odškodné ve výši 22 milionů dolarů poté, co chlapec přestal spolupracovat s vyšetřovacími orgány. Další obvinění se dostavilo o deset let později. Třináctiletý Gavin Avizo vystoupil s Michaelem v sérii televizních rozhovorů Living With Michael Jackson, kde ho král popu držel za ruku. Nedlouho poté následovalo obvinění z obtěžování a Jacksonovi rázem spadlo na hlavu dalších sedm obvinění. Vyšetřování trvalo dva roky, soudní přelíčení se táhla další půlrok. Poté Jacksona všech obvinění zprostili…

Podívejte se na Michaela Jacksona na jednom pódiu s Britney Spears

http://www.youtube.com/watch?v=nsJQomr6Er0

Michael Jackson zemřel letos 25. června po srdečním kolapsu. Jeho tělo pravděpodobně nezvládlo množství utišujících léků, které si nechával aplikovat injekčně. Na letošek chystal velký comeback v podobě padesáti koncertů v Londýně. Všechny byly dlouho dopředu vyprodané.

Témata: