Michaela Gemrotová vyhrála v Bělorusku hudební cenu!

Na 25. ročníku mezinárodního festivalu Slovansky bazar ve Vitebsku nás reprezentovala zpěvačka Michaela Gemrotová, kterou zná české publikum jako představitelku Christine v muzikálu Fantóm opery či jako Angeliku ve stejnojmenném muzikálu. Slovansky bazar je největším festivalem východní Evropy. Jeho přímé přenosy sledovalo na 20 milionů diváků v Rusku, Bělorusku, Ukrajině a jiných zemích. Letošní ročník se konal ve dnech 12. - 20. července. Michaela se porotě a publiku představila se dvěma písněmi, se kterými nejen u diváků, ale i u mezinárodní poroty bodovala.

Tato soutěž již byla ukončena.

V porotě sedělo 8 zástupců zúčastněných zemí, například Valery Leontiev, populární zpěvák z Ruska, nebo populární zpěvačka známá i u nás, Maryla Rodiwicz. Česká republika letos svého zástupce v porotě bohužel neměla.

První finálový večer Michaela zpívala s velkým orchestrem pod vedením dirigenta Michaila Finberga původní píseň složenou pro tento festival Pláč (autor hudby Tomáš Živor, text Tomáš Živor a Michaela Gemrotová). Druhý finálový večer si Michaela vybrala ústřední melodii poslední Bondovky – Spectre, kterou známe v podání Sama Smitha.

Na závěrečném ukončení festivalu získala Michaela Gemotová zvláštní cenu prezidenta Běloruska „Славянская надежда“, která je udělována teprve podruhé ve své historii, a to za nejlepší přednes, výraz v interpretaci písní. V hodnocení poroty se umístila Michaela Gemrotová v první polovině všech finalistů.

Grand Prix získalo Bělorusko. První místo si odnesl zástupce Kazachstánu.

Michaela Gemrotová určitě v této soutěži ostudu sobě, ani České republice neudělala. Z původně více než 300 přihlášených interpretů z celého světa byla vybrána porotou do semifinálové 21. Z té pak postoupila mezi posledních 15 finalistů.

O tom, že tento festival je na východě populární, svědčí i to, že na něm letos vystoupila například nejpopulárnější zpěvačka v Rusku Alla Pugačeva či letošní interpret na druhém místě Eurovison Song Contest 2016 – Sergei Lazarev nebo vítěz Eurovision Song Contest 2009 Alexander Rybak.

Jak dnes vypadá Miro Šmajda ze SuperStar? Je z něj svalnatý divoch!

Plagiáty: 5 písní, které se tak trochu podobají jiným