Michal Hrůza chystá na říjen desku a těší se, až bude mít víkendy zaplněné hraním


Michal Hrůza je od června zajatec nahrávacího studia, na říjen totiž připravuje se svou kapelou novou desku. I proto se v létě příliš nevěnoval hudebním festivalům, jak říká, vešekerou energii vložil do nahrávání. Jaká muzika Hrůzovi (ne)vadí a jaké album ze své diskografie by si nechal, kdyby si mohl vybrat jen jedno? Čtěte novou rubriku V čem jede.

Jaké byly letošní prázdniny? Jaký festival se nejvíce povedl?
Letošní prázdniny jsme moc nehráli venku, protože jsme byly zavření ve studiu a připravovali novou desku. Takže jsme vyjeli jen občas a moc toho nenahráli. Ale z toho, co jsme měli možnost objet, mi byl moc sympatický festival ve Slavkově u Brna.

Michal HrůzaNejlepší hudební  počin poslední doby?
Deska Tata Bojs smetana, kterou udělali spolu s korejsko-americkým Ahn Triem.

Deska, kterou bych si jako jedinou nechal ve své diskografii?
Byla by to asi teď ta poslední, kterou děláme.  Vnímám jí jako odraz všeho, co jsem se za celou dobu svého hudebního působení naučil. Navíc má návaznost na jeden příběh z KrasohleduReady Kirken. Chtěl bych si jí prostě nechat jako výsledek mé dosavadní práce.

Kdyby na to přišlo, přihlásil byste se někdy do soutěže typu SuperStar?
Ne, nikdy. Já bych byl hroznej posera. Určitě by mě nevybrali a kamarádi by se mi smáli. Já jsem vlastně ale nikdy neuvažoval, že bych chtěl být sólový zpěvák. Vždycky mě bavila představa kapely. Takže i proto bych se nepřihlásil.

Jak dlouho jste vydržel nejdéle hrát nonstop?
Koncert asi dvě a půl hodiny. Pak už to neuzpíváte.

Deska ke stěhování?
Abych řekl pravdu , když jsem se teď stěhoval, neměl jsem na poslouchání desek  vůbec čas.

Jakou muziku byste pouštěl svým dětem a jakou byste jim zakázal?
Žádnou! Muziku by měl člověk poslouchat bez omezení. Hudbu navíc dělají jak slova, tak muzika. Mě například nesedí jako hudební žánr hip-hip, ale líbí se mi texty. Zvláš’ť  teď v poslední době jsem z některých textů, ve kterých je i humor, docela nadšený. Každá hudba má pro někoho smysl. Takže děti bych klidně nechal poslouchat všechno.

Zpěvák se kterým bych si to vyměnil?
S nikým, jsme rád tím, kým jsem.

Plány do konce roku?
V poslední době jsme hodně šidili hraní, protože jsme se soustředili na novou desku a vložili do ní veškerou energii. V říjnu album vyjde, v listopadu bude křest a pak máme v plánu pořád hrát. Pokud vím, tak tam potom nemáme už ani jeden víkend volný, za což jsem moc rád. To samé by se mělo odehrávat v příštím roce na jaře. A moc se na to těším.

Poslechněte si Bílou velrybu Michala Hrůzy

Témata: