Mig 21 si bere měsíční dovolenou na zotavenou

Hana-Slivova

Populární koncertní kapela Mig 21 herce Jiřího Macháčka má novou písničku a k ní i nový klip. Odehrává se na Měsíci, kam Macháček vyráží na dovolenou. Na zotavenou.

pollKlip k nové písničce Mig 21 Na zotavenou je barevný, hravý a animovaný. Hlavní roli obsadil zpěvák skupiny Jiří Macháček, neméně důležitou funkci tu ale má i skafandr, vesmírná loď a hlavně zduněná veverka se zbloudilým papouškem. „První přišla myšlenka: Beru si dovolenou na zotavenou, poletím na měsíc na Měsíc. Měli jsme pocit, že by to mělo jít o příběh hodně upracovaného tatínka od rodiny, který si chce odpočinout sám. Píseň jsme tvořili kompaktně, do textu zasahoval i náš kytarista Tomáš Polák – třeba verš v duně tam zduněná veverka vesmírná je jeho nápad a nutno dodat, že je to jeden z lepších okamžiků tohoto textu. I proto klip vznikl, chtěli jsme, aby bylo jasno, jak si takovou veverku předsatvit," vysvětluje Jiří Macháček.

Na výrobě klipu se podílela celá kapela, hlavní dozor ale držel Pavel Hrdlička, mimo jiné letošní držitel českého lva za střih filmu Protektor. Video režíroval Honza Cechl.
Mig 21 můžete v létě naživo vidět na řadě festivalů, například na Colours of Ostrava (18. 7.), Benátské noci (31. 7.), Sázavafestu (6. 8.) či Okoři (21. 8.).

Klip Na zotavenou

Témata:,