Milan Kňažko jako děsivý Hannibal Lecter. Lekli jste se?

Redakce

Milan Kňažko se v novém kalendáři Proměny 2016 proměnil v Hannibala Lectera. Je docela přesvědčivý, že?

Autory kalendáře Proměny jsou fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa a už posedmé se jim podařilo dát dohromady vizuálně silné fotografie a zajímavou sestavu osobností, které se nebály jejich mnohdy ztřeštěných nápadů. „Každý rok sedíme nad prázdným papírem a docela dlouho přemýšlíme, jestli jsme už nevyčerpali všechny nápady. A je pravda, že je to každým rokem těžší a těžší. Už jsme fotili téměř s každým, kdo je pro nás hvězdou v tom pravém slova smyslu a také už jsme vyčerpali ty nejznámější předlohy pro naše fotografie,“ říká Petr Kurečka, fotograf Proměn.

Režisér Marek Škarpa ho doplňuje: „V jednu chvíli ale přijde první nápad, u kterého se zasmějeme, najednou je těch nápadů několik a během pár dní máme na stole víc jmen a předloh, než potřebujeme. Pak přijde další těžký okamžik. A to vybrat tu nejlepší sestavu z toho, co se nám líbí a co si myslíme, že se bude líbit vybraným hvězdám.“

Proměny 2016 si dávají záležet na tom, že ne každý na první pohled pozná osobnost, která se pod maskou skrývá. Tak je tomu třeba u postavy plešatého Doktora Zlouna z filmu Austin Powers, kterou si s radostí vystřihla herečka Lenka Krobotová. Dalším příkladem je hrozivá postava Hannibala Lectera, kde si slovenský herec Milan Kňažko zakryl celou tvář a prozrazuje ho jen hrozivý pohled.

Kalendář Proměny 2016, Petr Kurečka a Marek Škarpa, foto: Petr Kurečka, www.kalendarpromeny.cz

„Zrovna Hannibala bych si na stěnu v obýváku ze strachu asi nepověsil, ale Milan Kňažko byl dokonalý. Když jsme začali fotografovat, skoro nemluvil a jen na nás upíral ten strašidelný pohled. Úplně mi běhal mráz po zádech,“ přiznává druhý z autorů, Marek Škarpa.

Kdo je na fotce? Nápověda: Jeho syn si vzal slavnou modelku

Poznáte, která slavná osobnost je na obrázku?