Miley Cyrus vyhrála ceny MTV. Pro sošku si přišel bezdomovec

Hana-Slivova

Když pomineme potřebu Nicki Minaj dávat na odiv všechny části těla, včerejší předávání hudebních cen MTV proběhlo v poklidu. Beyoncé se na pódiu rozplakala v objetí svého muže Jay-Z a dcerky Ivy Blue a majitelka ceny za nejlepší video Miley Cyrus za sebe na stage poslala bezdomovce. Právě tímto směrem se ubírá zpěvaččina charita.

Před rokem se stala Miley Cyrus hvězdou internetu, který obletěla polonahá na destrukční kouli v klipu k písničce Wrecking Ball. Za video dostala cenu MTV, ovšem tentokrát zvolila opačnou taktiku a na stage si pro ni z publika nedorazila. Poslala za sebe bezdomovce Jesseho, který z papíru přečetl vzkaz: „Děkuji vám všem. Jmenuji se Jesse a přijímám tuto cenu jménem 1,6  milionů mladých bezdomovců ve Spojených státech, kteří hladoví a bojí se o své životy. Přežívám jen v různých útulcích, a i když jsem pro vás na ulici neviditělný, mám stejné sny jako mnozí z vás.“ Pak vyzval fanoušky, aby přes Facebook Miley Cyrus přispěli na My Friend’s Place, losangeleský útulek pro lidi bez domova.

 

MTV Video Music Awards 2014 (hlavní kategorie)

Nejlepší video: Miley Cyrus – Wrecking Ball (

)

Zatímco Miley Cyrus už na červeném koberci řekla, že skandálů nechala, její roli převzala Trinidaďanka Nicki Minaj se svým aktuálním songem Anaconda. V klipu i na pódiu si užívá každého záhybu svého těla, a když se připojila k Arianě Grande a Jessie J v písničce Bang Bang, otevřel se jí „nedopatřením“ zip na šatech. Legrace zkrátka musí být.  

Hlavní hvězdou včerejšího večera ovšem byla Beyoncé, jež dostala cenu za celoživotní přínos popové scéně Michael Jackson Video Vanguard. Sošku jí na konci dvacetiminutového medley z písniček z aktuální desky Beyoncé předal manžel Jay-Z s dcerkou Ivy Blue, což zpěvačku nejen dojalo k slzám, ale možná i dalo odpověď na rozvodové spekulace. „Nemám, co bych více řekla. Jen že jsem vám obrovsky vděčná,“ dodala, když dav skandoval její jméno.

Témata: