Miro Žbirka představuje nový muzikál. Přečtěte si rozhovor s legendárním zpěvákem

Redakce

Tvůrci mimořádně úspěšného muzikálu Osmý světadíl přicházejí s dalším výjimečným hitmuzikálem Atlantida s nejznámějšími písněmi Mira Žbirky. Zde máte rozhovor s ním.

Co vám poprvé prolétlo hlavou, když jste uslyšel oslovení, zda by vaše písničky mohly doprovázet muzikálový příběh?

Říkal jsem si, že bude zajímavé slyšet vlastní skladby v rámci nějakého příběhu, vlastně je tak trochu i vidět očima někoho jiného. Určitě je to něco, co jsem ještě nezažil. Jsem sám v očekávání a zvědavý.

Co vás přesvědčilo, abyste souhlasil?

Věděl jsem, že lidé, kteří mě oslovili – Michal Kocourek a Ján Ďurovčík – jsou zkušení profesionálové ve svém oboru. Byl jsem se podívat na některé z jejich předchozích produkcí a viděl jsem, že vše funguje, jak má. Trvalo téměř dva roky, než jsme se od prvního nápadu přesunuli k realizaci, a vlastně se docela těším, až uvidím na divadelních prknech, co Janko Ďurovčík vymyslel a pak s celým týmem reálně vytvořil.

Jaký to pro vás asi bude pocit – slyšet vlastní písničky, které zpíváte, v podání muzikálových interpretů?

Slyšel jsem, že na castigu bylo hodně talentovaných lidí. Nejde jen o zpěv, který je důležitý pro mě, ale součástí muzikálu jsou i taneční čísla, takže herec musí být vážně všestranný. Bude to zvláštní pocit vidět mladé herce-zpěváky interpretovat moje skladby, doufám, že jim nebude dělat slovenština v písních problémy, a budu jim držet palce. Asi budu i za ně trochu nervózní.