Mladí a neklidní bodovali v Akropoli. Nová vlna českého popu?

Stefan-Titka

Toto není nikým sponzorovaný článek, i když by se mohlo zdát. The Roads, kapela, která bez zbytečných tirád, pro někoho možná trochu kontroverzně, šíří do médií vlastní promo ve stylu „pište o nás, jsme dobří“, měla v Paláci Akropolis možnost dokázat, že to nejsou jen slova do větru. Společně s kapelou Charlie Straight „předskočila“ v rámci klubové noci festivalu United Islands 2009, který vypukne dnes. A obě mladé kapely ukázaly, že to s českým popem do budoucna nevypadá špatně.

Čert vem onu diskutabilní reklamní kampaň. Obě kapely mají čerstvou desku a do Akropole ji včera večer přišli prodat (metaforicky i doslovně). The Roads začali něco před osmou, Charlie Straight převzali štafetu pro druhou půlku. Co oba výstupy spojovalo, byl perfektní zvuk a sebevědomý projev frontmanů. Přesvědčili zejména suverénním zpěvem, srovnatelným – i přes relativní nezkušenost – s profesionálnějšími formacemi. Dokonce se nedostavil ani nešvar českých kapel zpívajících „českou angličtinou“, což u Raye Gibsona (The Roads) z Anglie nepřekvapilo, ale u Alberta Černého (Charlie Straight) určitě potěšilo.

O obou kapelách ještě uslyšíme
The Roads představili nový videoklip k písni Get it – využili tak hluchého místa, které vzniklo tím, že si bubeník ukopl kopák. Svůj čas na pódiu si užívali a bylo vidět, že to, co dělají, je dost baví. Zejména kytarová sekce se vzájemně hecovala a hopsala po pódiu jako gumídci od Disneyho.

Podívejte se na video skupiny The Roads

Velkým skokem frontmana do setu vletěli i Charlie Straight, den předtím křtící první desku v Ostravě (předskokana jim dělali Kryštof!). Ukázali, že stejně jako Kryštofům, ani jim nejsou cizí jednoduché, melodické písničky. Nicméně během koncertu dokázali slušně naplněné Akropoli, že za to i dovedou vzít a strhnout lidi ke spolupráci. Jejich „rodičovská“ Shall We Have A Baby se na závěr rozezněla unisono celým sálem.

Podívejte se na videoklip písně Shall We Have A Baby

Sečteno, podtrženo: Akropole včera představila naději pro český pop budoucích let. Sice to hudebně není nic moc objevného, ale je vidět, že to chlapci berou svědomitě. O The Roads i Charlie Straight dost možná ještě uslyšíme.

Charlie Straight + The Roads
18. června 2009, Palác Akropolis, Praha

Témata:,