Modrá Vopice – z úkrytu punkáčů nový open air klub


Dříve se v pražském klubu Modrá Vopice pohybovala spíše uzavřená společnost, především punkáčů. Od letošního července se rekonstruovaný klub otevírá dalším žánrům.

Pokud jste se rozhodli Modrou Vopici navštívit, můžete tak učinit klidně už ve tři odpoledne. Za hezkého počasí lze relaxovat pod širým nebem na velkém dvoře, kde stojí nové pódium s kvalitním zázemím pro účinkující, vhodné i pro divadelní představení, gril a bar. Díky zvětšení a úpravě venkovního prostoru se z klubu Modrá Vopice stal v Praze ojedinělý prostor s kapacitou přes 800 lidí.

Vystupovali tu Michal Pavlíček a Zebradead
Uvnitř klubu najdete dva bary, na svou objednávku tedy nebudete dlouho čekat. Místa k sezení i tancování je dost asi pro 130 lidí. Toalety jsou překvapivě celkem čisté i po půlnoci. Není v Praze mnoho klubů, které nabízejí takový komfort a přitom dávají prostor tolika hudebním žánrům i začínajícím kapelám. Mladé skupiny, které se vejdou do škatulek rock, punk a metal, se mohou zúčastnit soutěže. Každou středu se pak utkají na pódiu dvě vybrané kapely. Absolutní vítěz získá sedm natáčecích dní v profesionálním studiu a vydá se na turné po Čechách společně s kapelou, která skončí druhá.

V Modré Vopici si již zahráli například čeští Plexis nebo Michal Pavlíček. Ze zahraničních umělců se představil newyorský rapper Freestyle nebo americká punková kapela Zebrahead. Fanoušci tvrdší muziky přišli minulé pondělí na americkou kapelu Pro-Pain. Dnes tu bude od pravého poledne probíhat Fekal Party XI.

Poslechněte si kapelu Zebrahead v Modré Vopici

Kde Modrou Vopici najdete?
Je dobré sledovat webové stránky tohoto klubu http://www.modravopice.eu, a to nejen kvůli pestrému programu. Můžete tam poslouchat rádio a dokonce sledovat televizi, která nabízí sestřihy z koncertů. A nezapomeňte hlasovat pro muziku, kterou byste v tomto klubu rádi slyšeli a viděli.

Klub najdete na rohu ulic Spojovací a K Žižkovu ve Vysočanech. Přímo před ním staví tři linky autobusu, přímé spoje z metra Flora a Palmovka. Otevřeno je od 15 hodin, hudební produkce obvykle začíná kolem 20. hodiny.

Modrá Vopice
K Žižková 381/1, Praha 9 – Vysočany

Témata:, ,