Mohawk V3: Hi-tech alternativa osobní přepravy je jako z filmu Návrat do budoucnosti

Redakce

Vypadá jako malý kufřík, skrývá ale mnohem více. Mohawk V3 od firmy InMotion je další možností, jak se pohybovat po městě. Je pravda, že oproti kolu, skútru, koloběžce a segwayi je tento personální dopravní vehikl trochu osobitější.

Nic mu to ale neubírá na funkčnosti. Jen zvyknout si na ovládání je prý trochu složitější. Trik je v tom být schopný se do jízdy nekompromisně „položit“. Vozík netoleruje jen polovičaté ovládání a je velice citlivý na rovnováhu. Na stupátka je třeba nastoupit téměř oběma nohama současně, což není úplně triviální. Když v počáteční fázi párkrát spadnete, ozve se starostlivé „be careful“ – buďte opatrní.

Mohawk je na elektrický pohon, má i aplikaci pro propojení s komunitou dalších uživatelů, dotykový displej a bluetooth repráčky na muziku. Zvládá prý obstojně i mokrý chodník a dojíždět na něm do práce je zábava. V Americe stojí v přepočtu 18 tisíc korun, což je možná jeho jediné velké mínus. Zatím. A kdy se bude prodávat u nás, včetně servisu, je jistě jen otázkou času.

Foto: oficiání zdroj

Hipsteři, seznamte se s Retro iPhonem 6

Děsivé fotky: Závislost na telefonu nám vysává duši