Monkey Business: Od vyznavačů špatných mrvů nás chrání jedovatí hadi

Hana-Slivova

Aby se z něj stal príma chlap, to si přeje baskytarista skupiny Monkey Business Pavel Mrázek k Vánocům. Ještě před tím, než pod stromečkem zjistí, jestli tenhle dárek dostal, odehraje s kapelou dva předvánoční koncerty v Lucerna Music Baru. S řadou hostů a v kostýmech, které jsou jejich noční můrou, jak Pavel Mrázek podotýká v rozhovoru.

Jak se měli Monkey Business na Vyznavači dobrých mrvů tour? Narazili cestou na nějaké vyznavače špatných mrvů?
Měli jsme se výborně! Na naše koncerty chodí totiž v drtivé většině vyznavači dobrých mrvů. Proti případným výjimkám se mazaně bráníme tím, že před koncertem ani po koncertě neopouštíme šatnu, kde vybaveni soudkem piva s přenosnou pípou, sponzorskými lihovinami a drogami trávíme čas v družné zábavě. Krom toho byl vchod do šatny střežen dvěma jedovatými hady, křovinářem a pakobrou.

 Monkey Business v Lucerna Music Baru

Oba koncerty – 10. i 11. prosince – jsou už vyprodané, nicméně ty, kteří mají lístek, v roli hostů potěší/překvapí/naštvou: Jiří MacháčekRadůzaAnna K (první večer) a  Marek Eben, Petr VášaLenny (druhý večer).

Narazili jste cestou na někoho bez talentu? Obsadíte ho nakonec do klipu k nové písni, jak avizujete na Facebooku?
Všude jsou lidi bez talentu, dokonce i v USA. Nicméně talent je skvělá, i když vlastně trochu bezcenná věc. Člověk ho totiž, jak známo,dostává zadarmo. V našem klipu hraje jeden velmi talentovaný český zpěvák a miláček bohů, který má iniciály M. R..

Poslechněte si Monkey Business v Youradiu

K jaké písničce vlastně klip vzniká?
Bude to píseň, jež feministky asi nepotěší. Totiž píseň o opravdovém Mužství. Myslíme tím vlastnost, nikoliv orgán.

Spřátelená skupina 

v listopadovém rozhovoru říkala, že její nová deska se dopéká. Jak to vypadá s novými písničkami u Monkey Business?
Je to dost podobné. Deska se dodělává, vše je na dobré cestě a když Bůh dá, vydje na jaře, kdy zároveň proběhne šňůra k patnáctiletému výročí Monkey Business. Zakončíme ji v květnu dvěma velkými koncerty v Praze a Brně.

Dívám se na seznam hostů vašich prosincových koncertů v Lucerna Music Baru a říkám si, jak by asi spolu zněli Marek Eben a Petr Váša. Kdybyste jim měli přidělit jeden duet, který by to byl?
Těch by bylo. Třeba Láska prý je, Je to láska – Je to náročné anebo Knoflíky lásky.


Jak jste ostatně hosty na tyhle koncerty vybrali? Zavzpomínali jste, koho zajímavého jste letos potkali, anebo vám ta jména automaticky vyskakovala v souvislosti s vašimi skladbami?
Vždycky vybíráme hosty, které ctíme a baví nás. Některé však i milujeme! Například Marušku Rottrovou.

Nebyl by to stoprocentní koncert Monkey Business, kdybyste neměli kostýmy. Jakou budou mít barvu, styl?
Kostýmy jsou už dlouho naše černá můra. Chtěli bychom mnohem víc času trávit pitím piva a mlácením prázdné slámy, většinu volna jsme ale nuceni trávit vymýšlením kostýmů. 

Fotoreport: Tyrkysová oslava 14. narozenin Monkey Business

Je konec roku, venku je celá řada zajímavých českých a slovenských alb. Zaujalo vás některé natolik, že si ho pouštíte například v autě nebo do sluchátek?
Roman Holý onehdá povídal, že se mu strašně líbí nová desky zpěvačky Muchy Josefene, nová deska Tria Roberta Balcara Vuja De a nová deska Na Radosti Anety Langerové

Zmíněný Roman Holý napsal hudbu k filmu Pohádkář, Matěj Ruppert zase zpívá v průvodní písni aktuálního seriálu HBO Až po uši. Máte čas taky chodit do kina? Co dobrého jste naposledy viděl?
Dobrý je třeba Interstellar v IMAXu (naše recenze) nebo film Lucy (sci-fi od francouzského režiséra Luca Bessona, pozn. redakce).

Co si přejete k Vánocům?
Aby se ze mě stal príma chlap.

Témata:,