Monkey Business + PSH: Parádní funk´n rap

kristinabila

Monkey Business se domluvili s rappery z PSH, naučili se jejich skladby a fanoušky ze všech koutů republiky se chystají položit do kolen. Zábavné propojení rapu a funky včera zažila i nacpaná Meet Factory na pražském Smíchově, která si s chutí zavřískala.

„Co je podle vás Monkey Business?“ „Holky, nechcete se vyfotit s Penerama, bude to pak na Facebooku!“ „Nedáte si mraženého panáka?“ Přesně takto se příchozí návštěvníky snažili ulovit televizní reportéři a usměvavé slečny s oranžovými věnci na krku.

Atmosféra v Meet Factory začínala vibrovat už dávno předtím, než se roztáhla černá opona, která za mixážním pultíkem odhalila svíjejícího se Mika Trafica. Fanoušky se snažil rozehřát především mixem tradičních diskotékových songů, a tak zazněl i rozzlobený pískot.

Monkey Business pak vtrhli na scénu v tradičně šílených kostýmech. Matěj Ruppert nahodil obstarožní šusťákovku, v níž mohl směle kandidovat na úchyla století. Roman Holý zase celý koncert strávil v pravěkých kožešinách a se svým divokým hárem si nezavdal se skutečným pračlověkem. Ondřej Brousek zas neandrtálský oblek obohatil huňatou čepicí. Tonya Graves na sebe vzala podobu rozverné sestřičky s proklatě krátkou sukní, a aby těch děvčat nebylo málo, zbytek kytaristů z šatníku vytáhl pestrobarevné květinové šaty. Ach to jaro.

Divoký set opičáků narušila po půl hodině crew PSH. Členové Monkey Business ale pódium nevyklidili. Nacvičili si totiž repertoár PSH, kterým tím pádem hudebně kryli záda. Ruppert se s Graves občas zapojil i do zpěvů, čímž fúzi dokonali. Publikum reagovalo nadšeným vřískotem a vrchol jejich odezvy byla odskandovaná rapová skladba Praha.

Podívejte se, jak PSH a Monkey Business hráli v Jablonci

Skladbu Vim já? si na Smíchov odskočil zahostovat i James Cole. Matěj Ruppert si zatančil kozáčka a Tonya se se zavřenýma očima svíjela do rapových linek PSH. O pár propocených trik později předala trojice koncertní žezlo zase Holému a spol. Přeplněný sál už ale během finálního půl hodinového setu nemohl dýchat, a tak se někteří vypravili na cestu domů.

Dvouhodinová show ukázala, že nezáleží na tom, jakému stylu se kapely věnují. Pokud existují tak zdatní hudebníci a showmani jako Monkey Business a PSH, dokážou své odlišné cesty bez problémů sjednotit a navrch vyprodat klub.
Ten pán, co visí v Meet Factory ze stropu, to potvrdil.

Monkey Business + PSH
Praha, Meet Factory, 16. března 2012