Monkey Businnes oslavili desáté narozeniny. Jako církevní hodnostáři

Hana-Slivova

Žluté lázně v Praze 4 se včera proměnily v diskotéku. Na velkém pódiu slavili ve velkém stylu desáté narozeniny funky jedničky Monkey Business v čele s Matějem Ruppertem. Kromě vlastní show nabídli i řadu hostů.

Oslavy desátých narozenin pražských Monkey Business anoncovaly dlouho dopředu billboardy s vyobrazenou dvojicí, která si spolu neskrývaně užívá. "Deset let na vrcholu", jak zněl podtitul oslav, si včera ve Žlutých látních užívali i sami muzikanty.
Večírek začala mladá kapela Nightwork Vojty Dyka a Jakuba Prachaře, během večera se ale představila i řada hostů, například Miro Žbirka, jenž sklidil aplaus za hitovku Catherine.

Monkey Business ve Žlutých lázníchSamotní Monkey Business, oblečení jako církevní hodnostáři, roztančenému publiku nabídli průřez kariérou, úspěch měly klasické dlouhé funky mezihry stejně jako samotné skladby – Solidarnosc, starý Boner nebo A Song For All Nations. Neúnavný Ruppert neustále přecházel z jedné strany pódia na druhou a povzbuzoval fanoušky ke zpěvu a tanci, občas si s Romanem Holým za klávesami vyměnil pár slov o tom, jak je rád, že s kluky hraje už deset let. Nechyběl ani opatrný pokus o stagediving; fanoušci ale svého kněze Rupperta podrželi a podávali si ho nad hlavami spolehlivě z ruky do ruky.

Efektní závěr koncertu obstaral "battle" s Tata bojs, se kterými se Monkey Business nedávano setkali v hudebním souboji v pražském klubu SaSaZu. Kapely spolu velme efektně daly skladbu Saturday Night Is Over/Sobotní večer končí. Do setmělých Žlutých lázní nakonec Monkey skvělě vystřihli zřejmě největší hit, Piece Of My Life. Dobrý večírek s milým bonusem – nepršelo.

Poslechněte si Piece Of My Life

Monkey Business – Deset let na vrcholu
Praha, ŽLuté lázně, 27. května 2010

 

Témata:, , ,