Mrtvý Michael Jackson vydělal 90 milionů dolarů


Michael Jackson se čtyři měsíce po smrti dostal na třetí místo žebříčku nejvíce vydělávajících mrtvých celebrit. Informuje o tom časopis Forbes.

Mrtvý Jackson, dobrý Jackson: podle časopisu Forbes je král popu  Michael Jackson čtyři měsíce po smrti třetí nejvíce vydělávající mrtvou celebritou. Devadesát milionů dolarů za čtyři měsíce vynesly hlavně poplatky  za hraní Jacksonových písniček v rádiu, film This Is It, prodaná alba a také výnosy z podílu vlastnictví vydavatelství Sony/ATV. Na slušné peníze si přišli i ti, kteří prodávají nejrůznější Jacksonovy suvenýry, napodobeniny jeho oblečení nebo příčesky. "Peníze se dnes točí v Hollywoodu, ale i na hřbitovech. Mrtvé celebrity dnes vydělávají víc než kdykoliv před tím," říká hlavní editor Forbesu Matthew Miller.

Vede módní návrhář
Michael Jackson odsunul na čtvrté místo současného žebříčku mrtvých milionářů Elvise Presleyho, který tabulku s 55 miliony vydělanými od smrti jednu dobu vedl. Na první místo se ale letos vyšvihl módní návrhář Yves Saint Laurent s 350 milony dolarů, které vynesl zejména prodej jeho majetku v aukci. Yves Saint Laurent zemřel v roce 2008.

Na druhém místě se umístila dvojice autorů písní Richard RodgersOscar Hammerstein II. Ti vydělali 235 dolarů hlavně na prodeji práv k populárním broadwayskýmh muzikálům jako je Oklahoma! či Za zvuků hudby. (sli)

Deset nejlépe vydělávajících mrtvých celebrit (v milionech dolarů):
1.
Yves Saint Laurent – 350, 2. Rodgers a Hammerstein – 235, 3. Michael Jackson – 90, 4. Elvis Presley – 55, 5. J. R. R. Tolkien – 50, 6. Charles Schulz – 35, 7. John Lennon – 15, 8. Dr. Seuss – 15, 9. Albert Einstein – 10. Michael Crichton – 9.
Témata: