MTV začne v Česku vysílat na konci listopadu


Do České republiky přichází populární americká stanice MTV. Svůj hudebně-lifestylový program rozjede na sklonku podzimu a diváci ji naladí buď přes kabel, nebo přes satelit.

Hudební fandové se na podzim dočkají nové porce muziky a hudebních reportáží amerického střihu. 29. listopadu totiž začne vysílat hudební stanice MTV pro Česko a Slovensko. Diváci ji naladí prostřednictvím kabelu, satelitu a internetové platformy IPTV. Televize, jež bude v provozu nepřetržitě 24 hodin, se zaměří především na mladší diváky. "Kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel nabídne také zábavné programy, reality show nebo seriály," informovala mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

Zahrají tu Prodigy
MTV v České republice bude partnerem předchozích tři stanic – televize Nova, Nova Sport a Nova Cinema. "Hudebně lifestylový kanál skvěle doplní naši současnou nabídku tematických kanálů," uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák. Spolu se spuštěním televizního vysílání začne na doméně www.mtv.cz fungovat i webová stránka v českém jazyce.
Spuštění české verze MTV budou poslední listopadový víkend provázet akce pro fanoušky hudby a vyznavače adrenalinové podívané. V Praze v pátek 27. listopadu vystoupí britská elektronická kapela Prodigy. O den později bude partnerem desátého ročníku závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games a s ním spojeného vyhlášení FMX jezdce desetiletí.